; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cinematepeca

GALERIE FOTO. Cristian Tudor Popescu prezintă „CinemaTePeca” la Digi 24, din 1 decembrie 2018

28 November 2018

Începând din 1 decembrie 2018, în fiecare sâmbătă, de la ora 21:00, criticul și istoricul de film Cristian Tudor Popescu va prezenta la Digi 24 colecția de artă a filmului românesc. Noua emisiune, „CinemaTePeca', debutează de Ziua Națională cu unul dintre primele filme românești premiate la Cannes și cu o difuzare excepțională, duminică.

 Vezi galeria foto >

„Îmi pun din nou pălăria de filmofil ca să povestesc despre marele ecran pe micul ecran. Emisiunea CineTePrinde, 9 ani la Pro Cinema, renaşte în CinemaTePeca, la Digi 24', a anunțat Cristian Tudor Popescu.

De Ziua Națională, CinemaTePeca vă invită la un film – eveniment, care vorbește despre drama și despre onoarea de a fi român, în vremuri tulburi ale istoriei. În anul 1964, „Pădurea spânzuraților', capodopera scriitorului Liviu Rebreanu, a devenit capodoperă cinematografică. Un an mai târziu, filmul lui Liviu Ciulei a fost recompensat cu premiul de regie la festivalul de la Cannes. Ultimul film regizat de Liviu Ciulei, „Pădurea spânzuraților', a adus și consacrarea lui Victor Rebengiuc, aflat atunci la începutul carierei.

Pentru că unei aniversări atât de importante i se cuvine mai mult de o zi de sărbătoare, în mod excepțional, CinemaTePeca va fi difuzată și duminică, 2 decembrie, la aceeași oră. Filmul de duminică va fi Moromeții', în regia lui Stere Gulea, peliculă care a făcut istorie și a umplut sălile de cinematografe.

Începând de săptămâna viitoare, CinemaTePeca va fi difuzată la Digi 24, în fiecare sâmbătă, de la ora 21.00. Gazda cinefililor va fi în continuare jurnalistul și criticul de film Cristian Tudor Popescu. Cele mai valoroase filme ale cinematografiei românești vor fi la Digi 24 în fiecare weekend, într-o prezentare concisă și savuroasă, marca CinemaTePeca.

Cristian Tudor Popescu a lucrat la 'Adevărul', ziar pe care l-a condus până în 2005. Împreună cu o parte din redacția 'Adevărul', a fondat mai apoi cotidianul Gândul', devenind directorul noului ziar. În 2015, a părăsit ziarul Gândul, iar acum este invitat permanent al Jurnalului de Seară la Digi 24 și comentator la Europa FM. A fondat publicația online Republica', împreună cu Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru. Este doctor în cinematografie și media și membru al Uniunii Scriitorilor și Uniunii Cineaștilor din România.

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare