; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

DINASTII_BBCEarth_6

GALERIE FOTO. BBC Earth aduce documentarul „Dinastii” în România

22 November 2018

BBC Earth a adus cinci din cele mai cunoscute și periclitate animale de pe planetă pe străzile din București pentru a marca lansarea documentarului „Dinastii' – o nouă serie de referință cu povești intime și puternice despre familii, lideri și eroi luptând pentru supraviețuire.

 Vezi galeria foto >

Statuile animalelor reprezentate in serie – cimpanzeul, pinguinul imperial, câinele sălbatic african, leul și tigrul au fost plasate în locații diferite din București (Piața Romană, Piața Revoluției, Piața Universității, Hanul lui Manuc, Piața Charles de Gaulle) și au fost dezvăluite de către vedete precum Ana Morodan, Cristina Bazavan, Dana Rogoz, Cosmin Tudoran și George Buhnici.

Tot cu ocazia lansării documentarului, BBC Earth a organizat o proiecție pentru presă a primului episod, avându-l ca invitat de onoare pe Simon Blakeney – producătorul episodului Leii. Simon care a lucrat pentru BBC Studios, Departamentul de Istorie Naturală, pentru mai bine de 12 ani, a descris filmările pentru documentar ca fiind unele din cele mai incredibile momente din cariera sa, simțindu-se norocos să poată să participle la realizarea seriei. Pe parcursul evenimentului, Simon le-a vorbit participanților despre provocările apărute în timpul filmărilor, despre preocuparea sa față de speciile pe cale de dispariție și despre planurile viitoare.

 Vezi galeria foto >

Seria Dinastii constituie un nou tip de documentar de istorie naturală. Cinci episoade despre cinci dintre cele mai cunoscute și periclitate animale de pe planetă. Nu a mai fost prezentat niciodată un documentar cu povestiri atât de puternice – despre familii, lideri și eroi. Nicio altă serie de referinţă nu a mai oferit telespectatorilor posibilitatea să urmărească viețile animalelor atât de aproape, permiţându-le să observe cum luptă în condiţii potrivnice pentru supraviețuire și pentru viitorul familiilor din care fac parte.

Pentru fiecare episod din Dinastii, echipele noastre au petrecut câteva sute de zile într-o singură locaţie emblematică, acolo unde trăieşte fiecare dintre animalele observate. Ne-am alăturat animalelor și familiilor acestora într-un moment critic din vieţile lor. Un lider cimpanzeu se luptă să îşi menţină poziția și să scape cu viaţă la marginea Saharei. O dinastie de mii de pinguini imperiali se adună pe tărâmurile îngheţate ale Antarcticii în aşteptarea celei mai reci şi mai nemiloase ierni de pe pământ. O leoaică puternică, abandonată de masculii ei protectori, îşi conduce familia, ferind-o de pericolele cele mai grave ale savanei africane. Pe luncile din Zimbabwe, neînţelegerile dintre o mamă și o fiică amenință viitorul uneia dintre ultimele mari familii de câine sălbatic african. O tigroaică din junglele Indiei încearcă să îşi crească puii sub presiuni din ce în ce mai mari din partea rivalilor și a oamenilor. Acestea sunt unele din cele mai intense și dramatice povești spuse vreodată.

Documentarul „Dinastii' va avea premiera în România joi, 22 noiembrie la ora 23:00, iar în reluare vinerea de la 17.10 și sâmbăta de la 19.00, exclusiv pe canalul BBC Earth.

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare