; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Gala premiilor Oscar a eşuat la audienţe

02 March 2011

83rd Academy Awards, TelecastCirca 37,6 milioane de americani au urmărit, în medie, gala premiilor Oscar de duminica trecută, aceasta fiind una dintre cele mai slabe audienţe înregistrate de ceremonie în ultimii 10 ani, potrivit Reuters.

Prestaţia celor doi prezentatori, actorii James Franco şi Anne Hathaway, a fost criticată de mai toţi specialiştii din SUA, însă încercarea organizatorilor de a atrage un public mai tânăr cu ajutorul celor doi a avut succes. Show-ul a păstrat cam 95% din publicul cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani de anul trecut.

Audienţa ultimei ceremonii a fost cu cam 10 procente mai mică decât a celei de anul trecut, când blockbuster-ul Avatar' se număra printre peliculele favorite.

Una dintre cele mai slabe gale Oscar din istorie'

Pe de altă parte, în noaptea în care Discursul regelui' a luat patru premii Oscar, evenimentul difuzat de ABC tot a fost cel mai urmărit de pe piaţa americană, înregistrând de peste două ori mai mulţi telespectatori decât toate celelalte reţele luate împreună.

Dintre galele din ultimii ani, doar cele din 2008 şi 2009 au avut audienţe mai mici decât cea din acest an. Criticii de la Hollywood Reporter susţin că transmisiunea e una dintre cele mai slabe gale Oscar din istorie', iar NY Times a scris că efortul de a-i atrage pe tineri a fost pur şi simplu dureros de multe ori'.

Pe de altă parte, revista Entertainment Weekly i-a descris pe Franco şi Hathaway ca gazde minunate pentru Oscaruri, amuzanţi, motivaţi, relaxaţi şi inteligenţi'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare