; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Oscar statuette

Gala premiilor Oscar 2021 se amână din cauza pandemiei

16 June 2020

Pandemia de coronavirus a întors întregul mers al lucrurilor pe dos. După o perioadă în care lucrurile au fost incerte se pare că organizatorii Premiilor Oscar au luat o decizie definitivă cu privire la Gala de anul viitor.

Evenimentul se va amâna pentru prima oară în ultimii 40 de ani. Astfel, a 93-a gală nu va mai avea loc în data de 28 februarie, așa cum fusese planificat anterior, ci în data 25 aprilie 2021.

Gala premiilor Oscar se amână pentru prima oară în ultimii 40 de ani din cauza pandemiei de coronavirus. A 93-a gală a premiilor Oscar se va amâna până în aprilie 2021, relatează CNN.

Academia americană de Film a anunțat, luni, că va extinde perioada de eligibilitate a filmelor. De obicei, ea corespunde anului calendaristic, însă, pentru 2021, noua perioadă va dura până în data de 28 februarie, data inițială a galei.

„Timp ce peste un secol, filmele au jucat un rol important în a ne inspira, alina și distra în cele mai negre perioade. Așa au făcut și în acest an. Speranța noastră, după ce am extins perioada de eligibilitate și amânat data galei, este de a asigura flexibilitate creatorilor de film pentru ca ei să își poate termina și lansa filmele fără a fi penalizați pentru ceva ce nu poate fi controlat de nimeni', au anunțat președintele academiei și directorul executiv al acestuia în cadrul unui comunicat de presă.

Gala Oscar a mai fost amânată în trecut, aşa cum s-a întâmplat în 1938 după inundaţiile din Los Angeles, în 1968 după asasinarea lui Martin Luther King şi în 1981 după tentativa de asasinare a preşedintelui Ronald Reagan. Însă niciodată această ceremonie nu a fost decalată cu mai mult de o săptămână.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare