; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Gala Oscar din 7 martie aduce schimbări majore faţă de ediţiile precedente

01 March 2010

Avatar

A 82-a ediţie a decernării Premiilor Oscar, cel mai important reper în universul trofeelor cinematografice, va avea loc pe 7 martie.

Ceremonia din acest an este marcată de schimbare. Doi prezentatori (Adam Baldwin şi Steve Martin), zece nominalizaţi pentru „cel mai bun film' (din 1929 până în 1944 s-a schimbat mereu numărul de nominalizaţi, fiind alese de la cinci, la 12 titluri), discursurile tipice gen „vreau să mulţumesc părinţilor mei' vor lipsi de pe scenă (nominalizaţii au fost rugaţi să le păstreze pentru culise), iar nominalizaţii la „cel mai bun cântec' nu vor mai cânta în direct. În plus, pentru a le convinge pe vedete să nu plece imediat după ceremonie, la alte petreceri post-Oscaruri, organizatorii au de gând să inscripţioneze statuetele câştigătorilor cu numele acestora chiar la Balul Guvernatorului (şi nu câteva săptămâni mai târziu, ca până acum).

The Hurt Locker

Care pe care

Dincolo de mişmaşurile organizaţionale rămân nominalizaţii, iar anul acesta avem o competiţie cu adevărat interesantă. Dacă pe la sfârşitul lui 2009 se vorbea numai despre „Sus, în aer' şi „Precious', după mijlocul lui decembrie, „Avatar' a dărâmat toate planurile anterioare, cocoţându-se în vârful clasamentului mondial la încasări (acum are 2,46 de miliarde de dolari) şi în locul de favorit la marele premiu. Loc pe care îl împarte, însă, cu „The Hurt Locker' (şi el un concurent puternic), al lui Kathryn Bigelow. Primul din seria de trei pelicule despre planeta Pandora regizate de James Cameron este, să recunoaştem, singurul pe care vrei să-l revezi imediat după ce ai ieşit din cinematograf, pentru a te cufunda din nou în lumea albastră imaginată atât de bine de Cameron. Dar este un film de Oscar?

.

.

Citiţi textul integral în revistă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare