; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Garko 2

Gabriel Garko: „Am primit scrisori de amenințare”

16 October 2018

Şarmantul actor italian poate fi văzut pe micile noastre ecrane într-un alt rol atipic, după cel de mafiot din producţia „Onoare şi respect'. În „Păcatul şi ruşinea', serial difuzat de TVR 2 sâmbăta de la 22.10, joacă un nazist, iar interpretarea sa a avut ecouri.

Gabriel Garko (46 de ani) recunoaşte că frumuseţea i-a adus multe avantaje în carieră. „Cu siguranţă, la început, aspectul meu fizic a contat', spune el. Însă starul italian a demonstrat, cu fiecare rol pe care l-a avut, cât de important este să fie un actor versatil'. Aşa că, după ce l-am văzut jucându-l pe mafiotul Tonio Fortebbracci timp de 5 sezoane în „Onoare şi respect', acum avem ocazia să-l urmărim, din 15 septembrie, tot la TVR 2, dându-i viaţă unui nazist. Nito Valdi, personajul său din serialul „Păcatul şi ruşinea', este un tânăr fără familie, a cărui fire impulsivă îl împinge la acte de violenţă. La sfârşitul anilor 1930, în Roma controlată de fascişti, destinul lui Nito se împleteşte cu cel al frumoasei Carmen Tabacchi (Manuela Arcuri), militantă pentru libertate. Cei doi se îndrăgostesc, însă, la un moment dat, Nito, e respins de Carmen. Furios, bărbatul intră în rândurile fasciştilor şi jură să se răzbune pe femeia iubită şi pe familia ei. Drumurile lor se întretaie pe parcursul a 30 de ani, într-un carusel de intrigi pasionale și alianțe dubioase, timp în care şi Italia trece prin transformări radicale.

„Toamna aceasta sunt într-un serial nou la Televiziunea Română, „Păcatul și rușinea', în care joc rolul unui nazist, un personaj foarte rău. Rolul interpretat de mine a reușit să stârnească multe emoții negative. În perioada în care l-am jucat pe Nito Valdi am primit scrisori de amenințare, iar fanii au venit acasă la mine, dar nu cu intenții bune', a declarat actorul la sfârşitul verii, în timpul festivalului Cerbul de Aur de la Brașov, unde a fost invitat special.

Femeile, eterna pasiune a lui Garko

Serialul „Păcatul şi ruşinea' („Il peccato e la vergogna') a avut 2 sezoane (primul cu 6 episoade, al doilea cu 10), acestea fiind difuzate în Italia în 2010, respectiv 2014. În această producţie, Garko a fost coleg cu două actriţe care fac parte din palamaresul său amoros. Prima este Eva Grimaldi (57 de ani), cea care îi dă viaţă în serial Lilianei Pratesi. Garko şi Eva au avut o relaţie mediatizată între anii 1997-2001. Într-un interviu acordat vara acesta celor de la today.it, Eva a povestit cu umor despre povestea ei de dragoste cu Garko: „Gabriel era cu 15 ani mai tânăr decât mine, era „un copil' venit din provincie, practic eu l-am crescut. Recunosc, mereu mi-au plăcut prospăturile!'. Luându-i parcă exemplul, actorul italian s-a reorientat şi el, odată cu trecerea anilor, spre… prospături. Cu actriţa în vârstă de 23 de ani, Adua Del Vesco, cea care în sezonul doi din „Păcatul şi ruşinea' o interpretează pe Gigliola Pizzo, Garko a început o relaţie la ceva timp după filmările acestui serial. Cei doi formează un cuplu de doi ani şi, chiar dacă s-a scris în luna aprilie a acestui an că s-ar fi despărţit din cauza diferenţei de vârstă, vara aceasta ei au fost împreună în vacanţă.

Cu Manuela Arcuri (41 de ani), protagonista din „Păcatul şi ruşinea', Gabriel a mai jucat şi în „Onoare şi respect'. Actriţa mai este cunoscută şi dintr-un alt serial celebru italian transmis în trecut la noi, „Caterina și fiicele ei' („Caterina e le sue figlie', 2005). Întrebată de jurnaliştii italieni, înainte de premiera sezonului doi, în 2014, dacă se ruşinează în general de ceva, Manuela a mărturisit că s-a ruşinat când a trebuit să realizeze scenele fierbinţi alături de Garko, pentru că, a spus ea, „nu e uşor să îmbrăţişezi şi să săruţi un coleg'. Totuşi, a recunoscut că actorul a ajutat-o să renunţe la inhibiţii pe platouri.

 

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare