; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Gabi balint pele

Gabi Balint povestește pentru Netflix cum de-a primit numele Pelé

15 March 2021

Fostul mare fotbalist român, membru al generației de aur, este protagonistul unui clip realizat de Netflix în România, în care împărtășește fanilor povestea numelui său complet, Gavrilă Pelé Balint.

Luna trecută, Netflix a lansat în toată lumea, inclusiv la noi, documentarul „Pelé', povestea vieții unuia dintre cei mai buni fotbaliști din istorie.

Ocazia perfectă pentru Gabi Balint, fostul mare fotbalist român, pe numele complet Gavrilă Pelé Balint, să detalieze pentru fani cum de-a ajuns să primească așa un nume neobișnuit pentru un român. Nu e probabil greu să ne imaginăm, nu? Tatăl lui era la momentul respectiv mare fan al fotbalistului brazilian Pelé.

 

Iată povestea lui Gabi Balint:

 


 

Documentarul „Pelé', lansat pe 15 februarie pe platforma de streaming, spune povestea legendarului fotbalist Pelé, a drumului său către perfecțiune și faima incredibilă la care a ajuns. Cu un acces fără precedent la interviuri cu Pelé, filmul include imagini de arhivă uluitoare și interviuri cu foști coechipieri legendari ai fotbalistului, printre care Zagallo, Jairzinho și Rivellino. 

Povestea este o perspectivă asupra celor 12 ani extraordinari în care Pelé, singurul om care a câștigat de trei ori Cupa Mondială, a trecut de la statutul de tânără vedetă din 1958 la cel de erou național în 1970, în vremuri tulburi din istoria Braziliei.

Documentarul „Pelé' este regizat de David Tryhorn și Ben Nicholas, fiind produs de Pitch Productions și avându-l drept producător executiv pe Kevin Macdonald, cineastul distins cu premiul Oscar.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare