; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

FWRO

Funeralii cu decizii aparte. Când și cum va fi înmormântarea prințului Philip

12 April 2021

Moartea prințului consort Philip a îndurerat întreaga familie britanică și poporul. Palatul Buckingham a anunțat sâmbătă ce decizii au fost luate în privința funerariilor soțului reginei Elisabeta a II-a. 

Regina și Marea Britanie au intrat într-o perioadă de doliu național care va dura 8 zile. Ulterior va urma o perioadă oficială de doliu de 30 de zile pentru familia regală, înainte ca Regina Elisabeta a II-a să revină la atribuțiile regale. 

Ducele de Edinburgh va fi înmormântat sâmbătă, 17 aprilie la Capela St. George de la Castelul Windsor, la ora locală 15:00, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham. Un purtător de cuvânt a precizat că organizarea va fi în concordanță cu dorințele prințului, care nu își dorea o înmormântare cu fast.

„Va fi ceea ce este cunoscut sub numele de funeralii regale ceremoniale. Planurile pentru funeralii sunt în mare măsură în concordanţă cu propriile dorinţe ale ducelui de Edinburgh', a anunţat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Trupul prințului nu va fi expus, nu va exista nicio provesiune, iar publicul nu va avea acces fizic la evenimentul care va avea loc exclusiv la Palatul Windsor, acolo unde Ducele și regina au stat retrași în timpul pandemiei. Planurile au fost aprobate de regină. 

 

„Deşi reprezintă un moment de tristeţe şi durere, zilele ce vor urma vor fi totodată o ocazie de a sărbători o viaţă remarcabilă', a mai precizat purtătorul de cuvânt al Palatului Buckingham.

Slujba de înmormântare va fi transmisă în direct de televiziuni și va începe cu un minut de regulegere în întreaga țară. La sfârşitul serviciului religios, ducele de Edinburgh va fi depus în cripta regală din capela St George.

Înainte de înmormântare va fi realizată și o procesiune care va avea loc tot în perimetrul Castelului. La procesiune vor participa nepoții prințului, iar regina va călători separat la capelă. 

Sicriul, drapat cu etalonul ducelui, cu o coroană de flori deasupra, va fi întâmpinat de decanul de Windsor, împreună cu arhiepiscopul de Canterbury, pentru slujbă. Doar membrii Familiei Regale și secretarul privat al ducelui vor intra în capelă – restul procesiunii va rămâne afară.

Numărul de persoane partticipante la funeralii este și el limitat și respectă restricțiile impuse de pandemie. Doar 30 de persoane, membri ai familiei, vor fi prezenți la funeralii și toți, inclusiv regina, vor purta măști de protecție. 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare