; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Fuga dupa medalii

10 August 2009

Campionatul Mondial de Atletism de la Berlin este considerat cel mai important eveniment sportiv al anului 2009. In fapt, cele cateva secunde ale cursei de 100 de metri a barbatilor reprezinta polul de interes maxim.

Timp de noua zile arena “Olympiastadion” din capitala Germaniei va gazdui intrecerile cu adversarii si cu propriile limite ale celor mai in voga atleti ai momentului. Rusoaica Elena Isinbaieva are toate sansele sa-si doboare din nou propriul record personal la saritura cu prajina. Americanul Dwight Phillips este cotat cu sanse reale sa se lupte pentru un nou record mondial la saritura in lungime. Dar cel mai asteptat moment va fi cu siguranta cursa masculina la 100 de metri. Favoriti sunt americanul Tyson Gay, triplu campion mondial la Osaka in 2007, si jamaicanul Usain Bolt, “regele” Olimpiadei de la Beijing. Tyson Gay a scos cel mai bun timp al anului, un incredibil 9,77, obtinut la etapa Golden League de la Roma. Usain Bolt i-a raspuns cu un timp la fel de promitator – 9,79 -, obtinut recent la Paris. Din calcule nu poate fi scos nici Asafa Powell, chiar daca performanta lui maxima din acest sezon a fost 9,88, un timp mai degraba modest.

Romania feminina
Romania deplaseaza la Berlin un lot format din 17 atlete. Obiectivele au fost exprimate lapidar in finalul comunicatului care anunta lotul: doua-trei medalii si trei-patru prezente in finala. Marea speranta se numeste Angela Morosanu, care este creditata cu sanse bune la medalii in cursa de 400 de metri garduri. Angela a reusit chiar la inceputul acestei luni al doilea timp mondial al anului – 53,95 -, la Campionatele Nationale. Printre favorite se mai numara Nicoleta Grasu (aruncarea discului), Lidia Simon (maraton) si Bianca Perie (aruncarea ciocanului).

de Octavian Cojocaru

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare