; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Frumusete din interior

05 February 2007

Pentru rolul din “Little Children”, Kate Winslet a primit a cincea nominalizare la premiul Oscar. O performanta unica la Hollywood, pentru o actrita de 31 de ani.
Obsesia unui corp si a unei imagini perfecte bantuie probabil in mod curent gandurile actritelor de la Hollywood. Asa a fost de la inceput si sigur tine si de natura feminina. Dar, intre timp, standardele de frumusete s-au modificat radical si intr-o directie destul de nociva pentru sanatate. Pe podiumurile de moda defileaza modele anorexice, cu priviri infometate, golite de viata, iar operatiile estetice au devenit un viciu larg raspandit si un sport practicat cu entuziasm. Actrita Kate Winslet nu tine nici o dieta macrobiotica precum Gwyneth Paltrow, nu isi petrece jumatate din zi practicand Pilates, Tae-Bo, yoga si nici nu a cheluit un milion de dolari pentru retusuri facute cu bisturiul in clinici de specialitate ca Demi Moore. Aparitia ei poate fi descrisa cel mai bine de titlul primului film in care a jucat – “Heavenly Creatures”, iar formele ei amintesc de tablourile lui Boticelli sau Rubens si se inscriu in sfera normalitatii. Winslet a atras atentia in mai multe randuri asupra pericolului dietelor drastice de slabit si si-a manifestat ingrijorarea privind felul in care va fi afectata Mia, fetita ei, de imaginile perfect retusate din reviste.
Mediul in care a crescut Kate era “intoxicat” cu pasiunea pentru teatru, iar parintii ei au ales profesiunea de actori. Ea a mostenit talentul lor si a urmat acelasi drum cu pasi siguri. O decizie corecta, pentru ca tanara Kate a avut intelepciunea sa aleaga, in mare parte, proiecte interesante si roluri ce i-au pus in evidenta potentialul, versatilitatea si insusirile native. Aprecierea a venit in scurt timp – la doar 19 ani era nominalizata la Oscar pentru interpretarea ei din “Ratiune si simtire” si, de-a lungul timpului, situatia s-a repetat, cu “Titanic”, “Iris”, “Stralucirea eterna a mintii neprihanite” si acum in 2007, cu “Little Children”. Poate ca ar fi timpul ca Academia Americana de Film sa ii si acorde statueta de aur, pentru ca o merita pe deplin.
Kate Winslet s-a casatorit prima oara in 1998 cu James Threapleton, de care a divortat trei ani mai tarziu, iar din 2003 este sotia cunoscutului regizor Sam Mendes (“American Beauty”, “Drumul spre pierzanie”). Actrita are doi copii – Mia si Joe – si are o resedinta in Anglia si una la New York. Kate este mandra ca e englezoaica si a declarat ca nu s-ar muta definitiv din Marea Britanie pentru nimic in lume, pentru ca aici este casa ei.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare