; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Frumoasa si dictatoarele de la Wimbledon

23 June 2008

Pe legendara iarba a Wimbledonulului apasa pasii unor dictatori: clanul Williams la fete si Roger Federer la baieti. In 2008, salvarea in concursul fetelor poate veni de la Maria Sarapova.

Specializarea sportivilor pe diferite suprafete pare sa fi portionat regatul tenisului ca feliile unui tort. Rafael Nadal face macel pe suprafetele de zgura si instructie cu toata lumea la concursul de la Roland Garros. Umilit de spaniol in turneul din capitala Frantei, elvetianul Roger Federer isi ia revansa, in mod constant, pe iarba de la Wimbledon. Acolo unde face legea din 2003 incoace. Si, daca nimic nu se schimba (lucru foarte probabil), anul acesta ar trebui sa-i aduca al saselea trofeu consecutiv aici.

Maria si clanul Williams
Situatia nu difera mult la fete. Surorile de abanos descinse de dincolo de Ocean, Venus si Serena Williams, si-au instaurat dominatia incepand cu turneul din 2000. De atunci si pana acum s-au jucat opt editii, sase dintre acestea revenindu-le americancelor: patru lui Venus, doua – Serenei. Doua au fost exceptiile care au confirmat regula: rusoaica Maria Sarapova in 2004 si frantuzoaica Amelie Mauresmo – in 2006.
Anul acesta, campioana Venus a fost desemnata abia a saptea favorita a turneului care a inceput pe 23 iunie si se va termina pe 6 iulie. Nu-si face insa probleme: asa s-a intamplat si anul trecut, cand a fost trecuta la start drept a 23-a favorita! Sora sa, Serena, cealalta mare specialista a ierbii, a fost plasata in acest sezon drept a sasea favorita.

Sunt putine tenismene in stare sa lupte impotriva celor doua surori care au acaparat competitia. Principala favorita a turneului, sarboaica Ana Ivanovici, are putine sanse. Nu este o specialista a ierbii, chiar daca a facut un sezon fulminant, incununat cu victoria la Roland Garros si o finala la Australian Open. Abia favorita numarul trei, rusoaica Maria Sarapova, poate sparge aceasta dominatie a clanului Williams. A mai facut-o in 2004, cand a batut-o repede in finala pe Serena (6-1, 6-4). Anul acesta a luat titlul la Australian Open.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare