Homepage  / Cinema

„Frăția Inelului” și-a luat rămas bun de la Bernard Hill. Actorii au adus un omagiu emoționant colegului lor de breaslă

„Frăția Inelului” și-a luat rămas bun de la Bernard Hill. Actorii au adus un omagiu emoționant colegului lor de breaslă
13

de Andreea Hentea,

Actorii din seria de filme „Stăpânul Inelelor” i-au adus recent un omagiu emoționant „regelui” Bernard Hill, demonstrând că „Frăția Inelului” rămâne puternică. Regretatul actor dispărut pe 5 mai l-a interpretat pe regele Théoden în „Stăpânul Inelelor: Cele două turnuri” (2002) și în „Stăpânul Inelelor: Întoarcerea regelui” (2003).

„Frăția Inelului” și-a luat rămas bun de la Bernard Hill

Pe 5 mai, colegii de distribuție și prietenii vechi care au lucrat la trilogia filmelor inspirate de Tolkien și-au luat rămas bun de la Bernard Hill, interpretul regelui lor, Théoden, în cadrul unui omagiu public emoționant. Elijah Wood (Frodo Baggins), Billy Boyd (Peregrin „Pippin” Took), Dominic Monaghan (Meriadoc „Merry” Brandybuck) și Sean Astin (Samwise Gamgee), care au jucat rolurile hobbiților în filmele lui Peter Jackson, l-au onorat pe Bernard Hill pe scena Comic Con de la Liverpool, în Anglia, scrie yahoo.com.

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) – filmstillIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 13

„În această dimineață am pierdut un membru al familiei. Vrem doar să păstrăm un moment de reculegere înainte să coborâm de pe scenă, pentru a-l onora… Îl iubim”, s-a adresat Sean Astin publicului la sfârșitul momentului dedicat regretatului actor.

Bernard Hill, care a murit la vârsta de 79 de ani, l-a portretizat pe Théoden, regele Rohanului, în „Stăpânul Inelelor: Cele două turnuri” (2002) și în „Stăpânul Inelelor: Întoarcerea regelui” (2003). Théoden a fost singurul fiu al lui Thengel și a devenit rege după moartea tatălui său.

El a crescut în văile muntoase ale Gondorului, patria mamei lui, iar sora lui, Théodwyn, a locuit cu el în Edoras. După ce ea și soțul ei au murit, el i-a adoptat copiii, pe Éomer și Éowyn. A avut un fiu, Théodred, a cărui mamă, Elfhild, a murit la naștere.

În epoca Războiului Inelului, Théoden era rege de aproape patruzeci de ani și era tot mai bătrân și obosit. Indus în eroare de consilierul său principal, Gríma (sluga secretă a lui Saruman), Théoden a lăsat domnia să-i scape din mâini, iar Gríma a câștigat o putere din ce în ce mai mare asupra sa.

Bernard Hill urma să vorbească la Comic Con Liverpool alături de colegii săi din distribuție, dar cu o zi înainte s-a retras de la eveniment, spunându-le organizatorilor că „partenerul său era bolnav”. După vestea morții lui Hill, vedetele din „Stăpânul Inelelor” au apelat la rețelele de socializare pentru a-și împărtăși durerea și a-i onora memoria.

O frăție simpatică foc

Membrii distribuției faimoasei serii de filme regizate de Peter Jackson au păstrat o legătură puternică de-a lungul anilor, făcându-și tatuaje similare și având întâlniri frecvente în grup.

În 2001, în cinstea încheierii filmărilor la „Stăpânul Inelelor: Frăția Inelului”, cei nouă membri ai distribuției care au alcătuit comunitatea titulară — Sir Ian McKellen, Orlando Bloom, Sean Astin, Billy Boyd, Viggo Mortensen, Dominic Monaghan, Elijah Wood, Sean Bean și Brett Beattie (cascadorul care l-a dublat pe John Rhys-Davies) – și-au tatuat cuvântul elfic care simboliza cifra „nouă”. Regizorul Peter Jackson nu s-a lăsat mai prejos și a participat și el la această experiență amicală, tatuându-și pe braț cuvântul elfic tradus prin numărul „zece”.

„Am simțit că o asemenea experiență este extraordinară și suficient de profundă pentru a ne marca, deci am dus-o până la capăt și am făcut asta cu aproximativ o săptămână înainte de a termina filmările”, a spus Elijah Wood.

„A fost unul dintre acele momente frumoase, în care am simțit cu toții că am trecut împreună prin această bătălie, în multe moduri diferite, iar asta într-adevăr a exprimat acel sentiment de familie”, și-a amintit și Dominic Monaghan pentru Entertainment Weekly.

Viggo Mortensen a completat: „Toți avem același cuvânt – «nouă» în limba elfilor – pentru că asta și suntem, nouă”. Mortensen și-a consolidat, de asemenea, prietenia cu o cascadoare, Jane Abbott (care a executat numere de călărie în cele trei filme), când a cumpărat calul personajului Arwen (jucată de Liv Tyler) și i l-a dăruit. După încheierea filmărilor trilogiei, distribuția s-a întâlnit de multe ori, la mese între prieteni sau la diverse discursuri publice.

Billy Boyd și Dominic Monaghan au colaborat din nou, la podcastul pe care l-au creat împreună, numit „The Friendship Onion”, și la montarea canadiană a piesei „Rosencrantz & Guildenstern sunt morți”. „Eu și Billy petrecem destul timp unul cu celălalt. Mergem des în vacanță, petrecem mult timp împreună, ne uităm la evenimente sportive, facem surfing și scufundări și ne bucurăm, fiecare, de compania celuilalt. Oamenii împărtășesc multe preocupări, nu-i așa? Deci nu doar Merry și Pippin au rămas prieteni apropiați”, a declarat Monaghan pentru Forbes, în 2021.

„Toți păstrăm legătura”, a mai spus Dominic Monaghan despre ceilalți colegi din trilogia cinematografică. „Suntem cu toții într-o listă de e-mail-uri, așa că dacă e ziua de naștere a cuiva… vă dați seama. Recent a fost ziua de naștere a lui Andy Serkis, a lui Cate Blanchett și ne-am scris cu toții, ne-am trimis mesaje de afecțiune și câte o fotografie veche pe care am descoperit-o. Vom face mereu asemenea lucruri”.

Sursă foto: Hepta – Arhivă TV Mania!

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton