Homepage  / Seriale americane

Frank Sinatra va fi protagonistul unui amplu serial biografic

Frank Sinatra va fi protagonistul unui amplu serial biografic

de Andreea Hentea,

Legendarul Frank Sinatra, premiat cu mai multe premii Grammy pentru muzica sa, dar și cu premiul Oscar pentru talentul său actoricesc, va fi protagonistul unui serial dramatic ambițios, scris și regizat de Bill Condon, scrie deadline.com. 

Unul dintre cei mai mari artiști ai secolului al XX-lea, Frank Sinatra, premiat cu nouă premii Grammy, dar recunoscut și pentru talentul său actoricesc (care i-a adus un Oscar pentru interpretarea din clasicul „De aici în eternitate”, din 1953), este subiectul unui viitor serial dramatic scris și regizat de Bill Condon. Regizor al unor filme ca „Dreamgirls”, „Kinsey”, „Dl. Holmes” sau „Maestrul minciunilor” și câștigător a două Oscaruri pentru scenariul filmelor „Chicago” și „Zei și monștri”, acesta va fi și producătorul executiv al filmului. 

Serialul va avea acces la piesele originale ale lui Sinatra, printre producătorii săi executivi numărându-se și fiica marelui cântăreț, Tina Sinatra. Proiectul a stârnit deja un interes puternic în industrie, primind oferte multiple.

Ce va cuprinde viitorul serial

În cele din urmă, s-a hotărât că Bill Condon va fi showrunnerul serialului, va scrie și va regiza episodul pilot și va fi producător executiv, alături de partenerul său de producție Greg Yolen. Tina Sinatra și Bob Finkelstein vor fi producători executivi, prin compania Frank Sinatra Enterprises, împreună cu Michele Anthony, Bruce Resnikoff și David Blackman de la Polygram, dar și de Jack Morrissey.


Proiectul serialului despre Sinatra a fost descris ca „serialul biografic complet despre cântărețul, actorul, producătorul și vedeta muzicală prin excelență a Americii secolului XX” și va prezenta muzica și aparițiile lui Sinatra. 

Toate aceste deziderate nu sunt deloc ușor de îndeplinit, având în vedere că viața lui Frank Sinatra a avut de toate. Serialul va înfățișa atât începuturile umile ale lui Sinatra ca fiu al unor imigranți italieni din New Jersey, cât și cariera sa muzicală extraordinară, dar și parcursul până la actoria de film, cu toate suișurile și coborâșurile lor. Nu vor lipsi nici grupul său faimos de prieteni, „Rat Pack”, nici viața sa amoroasă, marcată de un șir de relații toride cu vedete de la Hollywood, printre care Ava Gardner, Mia Farrow, Judy Garland, Lauren Bacall, Marilyn Monroe și Angie Dickinson. Acțiunea viitorului serial nu va ocoli nici evenimentele uneori tulburi din viața sa, precum și presupusele sale legături cu mafia, investigate de FBI.

O figură curtată de mulți

Frank Sinatra a mai fost subiectul unei producții TV. Este vorba despre miniseria „Sinatra” (1992), regizată de James Steven Sadwith, în care celebrul cântăreț a fost interpretat de Philip Casnoff. Partenerele sale au fost Marcia Gay Harden, care a interpretat-o pe Ava Gardner, Gina Gershon, care a jucat-o pe Nancy Barbato Sinatra, și Olympia Dukakis, care a fost Dolly Sinatra. A existat, de asemenea, și proiectul unui film biografic îndelung elaborat, care urma să fie regizat de Martin Scorsese, însă acesta nu s-a concretizat niciodată, din cauza obiecțiilor familiei Sinatra.

Recent, s-a anunțat, de asemenea, că Bill Condon va regiza adaptarea cunoscutului muzical „Guys and Dolls”, remake al filmului omonim din 1955, care îi avea în distribuție pe Frank Sinatra și Marlon Brando. Deocamdată nu a fost desemnat niciun membru al distribuției, însă se știe deja că scenariul va fi semnat de Danny Strong, după o idee de Damon Runyon și după libretul lui Abe Burrows și Jo Swerling.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton