; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Franco Nero

Franco Nero, invitat special la Festivalul Internațional de Film București

08 April 2015

Invitatul special al celei de-a 11-a ediții a Festivalului Internațional de Film București este iconicul actor italian Franco Nero, care se va întâlni cu publicul cinefil în ultimele trei zile de festival.

Franco Nero

Franco Nero s-a născut pe 23 noiembrie 1941, iar primul său rol principal, Django, din filmul cu același nume al lui Sergio Corbucci (1966), l-a catapultat spre faimă la vârsta de 25 de ani, asigurându-i un loc în galeria de eroi ai spaghetti western-urilor, galerie dominată de protagoniști puternici, misterioși și cu sete de gloanțe.

Au urmat roluri din ce în ce mai importante și solicitante pentru actor, în filme precum Vamos a matar, compañeros (Sergio Corbucci), Tristana (Luis Buñuel), Keoma (Enzo G. Castellari), La Vacanza (Tinto Brass), Zanna Bianca (Lucio Fulci), Querelle (Rainer Werner Fassbinder), Confessione di un commissario di polizia al procuratore della repubblica (Damiano Damiani), Il cittadino si ribella (Enzo G. Castellari), Les Magiciens (Claude Chabrol), Jonathan degli orsi (Enzo G. Castellari), Die Hard 2 (Renny Harlin).

Cel mai recent rol cunoscut spectatorilor este cel al lui Amerigo Vessepi din reinterpretarea marca Quentin Tarantino, Django Unchained.

Franco Nero, pe bună dreptate, este unul dintre cei mai eclectici actori din „vechea gardă', activând în nenumărate genuri și subgenuri cinematografice de la spaghetti western, la filme de acțiune, la drame, la arthouse, la polizzioteschi, horror și comedii.

În 1967, în timp ce filmau pentru Camelot, Franco Nero și Vanessa Redgrave au devenit un cuplu. După mai mulți ani de relație – în urma căreia s-a născut Carlo Gabriel Nero (scenarist și regizor) – și o despărțire de peste trei decenii, cei doi s-au căsătorit în 2006.

Franco Nero - Nymph

La București, Franco Nero va putea fi văzut în filmul Nymph, regizat de Milan Todorovic, autorul primului film cu zombies din istoria Serbiei: Zone of The Dead (2009). În 2014, Nymph a fost prezentat la Brussels International Fantastic Film Festival, Film4Frightfest, Grossman Fantastic Film and Wine Festival și la Sitges, în secțiunea Midnight X-Treme. Proiecția din cadrul București IFF va avea loc și în prezența regizorului.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare