; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Mandy (2018)   filmstill

Franciza „Comoara națională” se mărește! După cele două filme cu Nicolas Cage, Disney face și un serial

15 April 2021

Noul serial de zece episoade care va urmări povestea din franciza de succes „Comoara națională' (care l-a avut pe Nicolas Cage în rolul principal) va fi difuzat de platforma Disney Plus. În paralel, la Hollywood se pregătește și un al treilea film, tot cu Nicolas Cage, informează deadline.com.

 

Serialul comandat recent de Disney Plus va fi regizat de reputata cineastă Mira Nair, va fi produs de același celebru Jerry Bruckheimer care s-a aflat și în spatele filmelor, iar scenariul va fi scris de Marianne și de Cormac Wibberley.

Primul film al francizei, „Comoara națională' (2004), relata aventurile lui Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage), descendentul unei familii care încerca de șase generații să descopere unde e ascunsă comoara Templierilor. Aflat în posesia unui indiciu important, și anume că o hartă a comorii s-ar afla chiar pe spatele celebrei Declarații de Independență, Gates încerca să ajungă la sacrosanctul document, păzit de un sistem de securitate imbatabil, înaintea lacomului vânător de comori Ian Howe (Sean Bean). Ajutat de tânărul său prieten Riley Poole (Justin Bartha), specialist în tehnologie, și de frumoasa muzeografă Abigail Chase (Diane Kruger), Gates pornea într-o cursă contracronometru de la Arhivele Naționale până în catacombele New Yorkului. Filmul a avut încasări de aproape 350 de milioane de dolari la nivel global și a fost urmat de „Comoara națională: Cartea secretelor” (2007), produs tot de studiourile Disney și de Jerry Bruckheimer Films.

Acest al doilea film pornea de la descoperirea făcută de Ben Gates (tot Nicolas Cage) și de tatăl său, profesorul Patrick Gates (Jon Voight), care găseau câteva pagini demult pierdute din jurnalul asasinului lui Abraham Lincoln. Acestea făceau referire la un strămoș al lor, Thomas Gates, implicat, se pare, în conspirația pusă la cale de asasinul John Wilkes Booth. Gates colabora din nou cu iubita lui, Abigail Chase (Diane Kruger), si cu prietenul lui Riley Poole (Justin Bartha), într-o aventură care îi purta prin toată lumea, de la Washington la Paris, la Londra și înapoi, în Statele Unite. Ed Harris si Helen Mirren s-au alăturat distribuției. Filmul a avut încasări de 459 milioane de dolari la nivel global.

Cine va juca în noua producție 

Încă nu se știe care va fi distribuția noului serial „Comoara națională' dar, potrivit producătorului Jerry Bruckheimer, producția va păstra conceptul celor două populare lungmetraje și va avea în distribuție actori foarte tineri.

În același timp, regizorul Jon Turteltaub, care a realizat primele două producții, lucrează cu scenaristul Chris Bremner la un al treilea film din franciză, cu același Nicolas Cage în rolul aventurierului Benjamin Franklin Gates. Se așteaptă, de asemenea, ca alți actori celebri văzuți în cele două filme ale francizei, printre care Justin Bartha, Diane Kruger, Harvey Keitel, Armando Riesco și Jon Voight, să revină în acest al treilea film.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare