; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Aripi de matase

FOTO. TVR 2 difuzează serialul japonez „Aripi de mătase”

17 October 2016

TVR 2 va difuza, în premieră pentru România, un serial japonez. Primul episod din „Aripi de mătase' / „Carnation', o producție realizată în 2011, este programat să înceapă luni, 17 octombrie, de la ora 18.00.

aripi-de-matase-2

„Aripi de mătase' are la bază povestea reală a vieţii celei mai faimoase şi longevive creatoare de modă din Japonia, Koshino Ayako. Născută în 1913, Ayako Koshino s-a impus ca designerul care a făcut trecerea de la vestimentaţia tradiţională niponă la cea vest europeană. A fost respectată nu numai pentru că cele trei fete, pe care le-a crescut singură (ca văduvă de război) au devenit creatoare de modă recunoscute internaţional, nu numai pentru talentul în modă, dar şi pentru puterea sa extraordinară de muncă.

În 2006, la vârsta de 92 de ani, cu puţin timp înainte de atacul de cord care i-a luat viaţa, Ayako Koshino declara că încă se lua la întrecere cu fetele sale (Hiroko, Junko şi Michiko), în ceea ce priveşte creaţiile vestimentare.

Povestea serialului

Eroina serialului „Aripi de mătase' se numeşte Ohara Itoko, iar epopeea începe când ea are 11 ani. Itoko este o fetiţă isteaţă şi plină de imaginaţie şi trăieşte în Osaka anilor 1920 împreună cu părinţii ei, Chiyo şi Zensaku, proprietarii unei mici manufacturi de chimonouri. Vizitându-şi bunicii din Kobe, micuţa Itoko vede pentru prima dată în viaţă haine occidentale şi visează să creeze şi ea asemenea modele.

Pasionată de lucrul cu maşina de cusut, fata îşi petrece următorii ani în diverse ateliere de croitorie şi fabrici de textile, întâi ca ucenică, apoi pe măsură ce se perfecţionează, ca unul dintre cei mai apreciaţi creatori de modele.

În 1934, Zensaku Ohara, convins de talentul fiicei lui şi de viziunea acesteia, îi lasă moştenire vechiul atelier, pe care Itoko îl transformă într-o mică fabrică de îmbrăcăminte occidentală. Urmează schimbări majore în viaţa tinerei croitorese: o căsnicie fericită, trei fiice, dar şi anii de război, care zguduie Japonia din temelii. Perseverenta Itoko reuşeşte să treacă peste toate încercările, iar inteligenţa şi spiritul ei creativ vor continua să-i inspire pe cei din jur.

„Aripi de mătase' are în total 75 de episoade. Regia este semnată de Kenji Tanaka, iar în distribuție apar Machiko Ono, Chiharu Niiyama, Asami Kawasaki și Misako Yasuda.

[Not a valid template]

Alte articole:

Galerie FOTO | TVR vrea din nou seriale coreene din această iarnă

Hiturile sud-coreene ale anului

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare