; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

FOTO: Roxana Ciuhulescu, la bordul unui supersonic

09 October 2012

După ce a fost pilot la raliu, a condus motoare, garnituri de tren, de metrou, camioane şi elicoptere, Roxana Ciuhulescu, prezentatoarea emisiunii Pro Motor', vrea să încerce acum să conducă un supersonic. Vedeta Pro va avea şansa să-şi transforme visul în realitate azi, când va deveni prima femeie din România care va zbura civil cu aeronava MIG21 Lancer.

Pentru ajunge să facă acest lucru acest lucru Roxana Ciuhulescu a făcut teste medicale foarte complexe, probe de giroscaun şi barocamera, verificări psihologice şi psihiatrice.

După ce iniţial fusese anunţată că nu poate pilota un MIG din cauza înălţimii (rezultatele celorlalte teste fiind perfecte), vedeta Pro Motor a mers la baza militară de la Feteşti şi în prezenţa unei comisii complexe formate din medici şi ingineri a trecut şi acest ultim test.

Am emoţii pentru că este firesc, însă cred că nu voi uita niciodată această zi. Sunt prima femeie din România care zboară civil cu aeronava MIG21 Lancer, în prezent existând o singură femeie pilot de MIG, pe care o cheamă Simona Maierean (27 ani). Eu voi fi la manşa a 2-a, iar pilotul care va zbura cu mine este unul dintre cei mai buni din România. Aştept cu mare interes acest moment şi mă rog la Dumnezeu ca totul să decurgă bine', a declarat Roxana.

În 2001, Roxana a plecat tocmai în Australia ca să urmeze şcoala de aviaţie militară, însă a picat testele, din cauza înălţimii sale – 1, 92 m.

picture-177_resize

Picture 1 of 3

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare