; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

IMG_2070

FOTO. La Cetate, Dinescu găteşte cu şi pentru actorul Lucian Ghimişi

18 October 2018

Pe 21 octombrie, la „Politică şi delicateţuri', glume, râsete şi frigărui speciale, într-o ediţie deranjată poate doar de multe viespi şi albine atrase de strugurii copţi de la crama lui Dinescu. Invitat – actorul Lucian Ghimişi. Duminică, de la 15.30, la TVR 1 şi TVR+.

 

Politică şi delicateţuri se mută din nou, duminică, 21 octombrie, pentru o ediţie, la Cetate, unde invitatul lui Mircea Dinescu este actorul Lucian Ghimişi. Într-o splendidă după-amiază de toamnă, alături de căţei şi de multe, poate prea multe viespi şi albine, atrase de strugurii care vin la cramă şi în sfârâit de grătar, Dinescu se apucă de gătit, ajutat, evident, de musafirul său. Urmărim ediţia de la ora 15.30, la TVR 1 şi TVR HD.

 

Îi prezintă acestuia ingredientele pregătite pentru primul fel de mâncare, o fudulie, o momiţă şi un rinichi de viţel, un muşchiuleţ de capră şi o masă plină cu legume de toamnă. Dinescu înşiră pe o ţepuşă bucăţi de legume şi de carne pe care le aşază pe grătar şi le stropeşte cu zeamă de portocale şi tulburel proaspăt adus de la cramă. Ghimişi, vesel şi pus pe şotii, dă o mână de ajutor la gătit, taie legumele, le pune în tigaie şi mai bea câte o gură de tulburel.

 

 Vezi galeria foto >

De la Calafat au sosit, Dan Micu şi taraful său şi au adus un repertoriu nou, dar în acelaşi registru inedit. În partea a doua a emisiunii, după ce mâncarea e gata, Dinescu şi Ghimişi se aşază la o şuetă pe malul Dunării. Discută, cum îi place poetului să spună, despre biografia romanţată a invitatului său, iar povestea de viaţă a actorului îl surprinde într-un mod foarte plăcut.

 

Aşadar duminică sunteţi invitaţi la o ediţie veselă, condimentată cu umor şi schimb de replici spontane şi amuzante, la #politicasidelicateturi (încercaţi pe Facebook acest hashtag), de la 15.30, la TVR 1 şi TVR HD.

 

Despre Lucian Ghimişi

Lucian Ghimişi s-a născut pe 3 decembrie 1977, la Bucureşti. A absolvit Facultatea de Teatru din cadrul UNATC. Şi-a început cariera pe scena Teatrului Maria Filotti din Brăila, iar apoi a jucat la Buzău, la teatrul George Ciprian.În 2005 se alătură echipei teatrului Nottara din Bucureşti. La TVR prezintă emisiunile Trupa DP2, Televiziunea, dragostea mea şi este asistentul Andreei Marin la Surprize, surprize. În 2013 ajunge, prin concurs, managerul Teatrului Ion Creangă din Bucureşti.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare