; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

FOTO: La ce instrumente cântă antrenorii de la „Vocea României”

26 September 2011

Antrenorii de la „Vocea României', emisiune care va fi difuzată începând de marţi, 27 septembrie, de la ora 20.15, la Pro TV, nu sunt doar unele dintre cele mai puternice figuri din industria muzicală românească, ci şi foarte buni instrumentişti.

Putini ştiu că fiecare dintre ei a început de mic să studieze fie chitara, fie vioara sau pianul, astfel că studiul intens din copilărie i-a ajutat să se formeze ca muzicieni.

Loredana cântă la vioară

Opt ani de zile a dedicat Loredana studiului vioarei, iar antrenoarea de la „Vocea României' recunoaşte că a reluat acest obicei:

„Am studiat vioara de la 6 la 14 ani, după care a urmat o pauză lungă. Am reînceput să studiez intens acest instrument anul trecut, când l-am redescoperit şi m-am reîndrăgostit de el. Părinţii mei mi-au cumpărat prima vioară când aveam câţiva anişori. A fost singurul instrument pe care şi-l puteau permite. Studiul m-a ajutat foarte mult să-mi dezvolt simţul muzical. În timp, am învăţat să cânt un pic şi la pian şi la chitară. Îmi place foarte mult şi percuţia, de asta în concertele pe care le susţin alături de trupa mea folosesc foarte des toba', spune Loredana.

Smiley a învăţat să cânte la chitară într-o tabără

Şi Smiley se mândreşte cu faptul că din clasa a V-a cântă la chitară, un instrument pe care l-a descoperit într-o tabără.

„S-a întâmplat că în vara respectivă să plec în tabără alături de copiii de la Liceul de Muzică. Atunci am descoperit acest instrument, care îmi place foarte tare şi care mă reprezintă. Când m-am întors acasă, tata nu a mai scăpat de mine până nu m-a înscris la Liceul de Muzică', îşi aminteşte antrenorul de la „Vocea României'.

Prima dragoste a lui Horia Brenciu a fost pianul

„Am pus mâna pe el pe la vreo 7-8 ani. Un accident stupid la mâna stangă mi-a întrerupt însă studiul. Ceva mai târziu, pe la 18-19 ani, reînnodam prietenia mea cu pianul cu ocazia admiterii la Şcoala Populară din Braşov', a povestit Horia.

Tot în perioada aceea a urmat şi cursurile de canto. „Regret că n-am gâdilat mai mult chitara, dar nu-i timpul pierdut. Ultima mea distracţie e muzicuţa, iar intenţia mea în viitorul apropiat este să încep să cânt la acordeon! O viaţă avem şi pe-asta trebuie să o cântăm! N-am dreptate!?', se întreabă glumeţ Horia.

Marius Moga cântă la pian de mic

Tot pianul este cel care i-a făcut sufletul să vibreze şi lui Marius Moga, cel de-al patrulea antrenor de la „Vocea României':

„Cânt la pian din clasa a II-a. Tata mi-a descoperit pasiunea pentru că aveam un pian mic chinezesc cu o singură octavă la care cântam toată ziua şi îi înnebuneam, aşa că m-a luat de mână şi m-a dus la ore de pian', îşi aminteşte Marius.

antrenori-vocea-romaniei-pro-tv

Picture 1 of 5

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare