; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Scary Movie 5

FOTO: Iată 11 sequel-uri de care sigur nu aţi auzit!

11 April 2013

Când ajunge o serie de filme să exagereze cu sequel-urile?

Serii celebre de filme (ca „Greu de ucis', „Armă mortală' sau „Terminatorul') au mizat cu succes pe fanii doritori să vadă încă o continuare a primei poveşti şi apoi încă una.

Dar există şi pelicule de succes care au avut sequel-uri de care n-a auzit nimeni, lansate direct pe DVD ori numai pe micul ecran.

„SINGUR ACASĂ 4'/„HOME ALONE 4' (2002).

Ca să vă faceţi o idee despre cât de proastă e această parte lansată doar la TV, aflaţi că Daniel Stern, interpretul lui Marv în primele două filme, a refuzat să revină spunând că scenariul e „o insultă, un gunoi'.

Nici partea a treia a seriei începute atât de bine nu a fost strălucită, dar al patrulea film e demn de doar o stea. Kevin McCallister (Mike Weinberg) şi restul copiilor suferă după ce părinţii lor (jucaţi acum de Clare Carey şi Jason Beghe) se despart. Invitaţi de tatăl lor să petreacă împreună Crăciunul, ceilalţi fraţi refuză, dar Kevin se furişează în casa iubitei acestuia, ocazie cu care află că Marv (French Stewart) vrea să dea o spargere aici.

„ACE VENTURA JUNIOR'/„ACE VENTURA: PET DETECTIVE JR.' (2009).

Lansat doar pe micul ecran, filmul îl are drept erou pe fiul lui Ace Ventura, interpretat de Josh Flitter, un elev de clasa a şaptea care îşi salvează de la închisoare mama acuzată pe nedrept că a furat un urs panda. Pelicula e a treia din seria care a inspirat şi un serial de desene animate.

„PSIHOZA AMERICANĂ 2'/„AMERICAN PSYCHO 2' (2002).

Filmul a fost lansat direct pe DVD, deci nu e de mirare că nimeni nu ştie nimic despre el. Mila Kunis e Rachel Newman, singura supravieţuitoare din primul film, iar William Shatner e fostul agent FBI Robert Starkman, care predă un curs la facultatea ei. Rachel se îndrăgosteşte obsesiv de acesta şi începe să-i omoare pe toţi potenţialii asistenţi universitari ai acestuia, dorind să le ia locul.

 

„LEGALLY BLONDES' (2009).

Reese Witherspoon, care a jucat în primele două filme, a produs pelicula de faţă, în care protagoniste sunt două actriţe gemene (Camilla şi Rebecca Rosso), verişoare în film cu personajul interpretat de blondă. Cum povestea e ridicolă (fetele mari iubitoare ale culorii roz au de furcă la noua şcoală, unde li se cere să poate uniforme!), pelicula a fost lansată direct pe DVD.

„TENTAŢIA SEDUCŢIEI 2 ŞI 3'/„CRUEL INTENTIONS 2 & 3' (2000, 2004).

Filmul din 1999 a fost urmat de două alte filme, primul un prequel (în care Amy Adams şi Robin Dunne sunt fraţii vitregi Kathryn şi Sebastian, în locul actorilor Sarah Michelle Gellar şi Ryan Phillippe), al doilea un sequel (în care eroină e verişoara lui Kathryn, Cassidy Merteuil, interpretată de Kristina Anapau).

 

„DR. DOLITTLE 3, 4 şi 5'/„DR. DOLITTLE 3', „DR. DOLITTLE: TAIL TO THE CHIEF', „DR: DOLITTLE: MILLION DOLLAR MUTTS' (2008, 2009).

Filmul din 1998, cu Eddie Murphy în rolul principal, a fost urmat de o a doua peliculă tot cu Murphy şi apoi de alte trei filme lansate direct pe DVD. Toate trei filmele se concentrează pe fiica cea mare a doctorului, Maya (Kyla Pratt), care vorbeşte şi ea cu animalele. Asistent veterinar part-time, Maya are aventuri animaliere la o fermă, într-o pădure africană şi în Los Angeles.

„ÎN SPATELE LINIILOR INAMICE 2 ŞI 3'/„ BEHIND ENEMY LINES II: AXIS OF EVIL' ŞI „BEHIND ENEMY LINES: COLOMBIA' (2006, 2009).

Filmul din 2006 nu are nici o legătură cu pelicula cu Owen Wilson şi Gene Hackman din 2001, dar are în centru tot o aventură de război, în Coreea de Nord (cu Nicholas Gonzalez în rolul principal). Cel din 2009 e plasat în Columbia, unde face pe eroul Joe Manganiello, vârcolacul din „True Blood'.

„VOI ŞTI MEREU CE AI FĂCUT ASTĂ-VARĂ'/„ILL ALWAYS KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER' (2006).

Al treilea film al seriei începute în 1997. Lansat direct pe DVD, filmul a fost desfiinţat de critici, în care un grup de prieteni fac o glumă proastă, în urma căruia unul dintre ei e omorât. Evident, anii trec, şi grupul începe să fie terorizat de mesaje despre vara fatală.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare