; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

The hobbit

FOTO. „Hobbitul”: 7 diferenţe între carte şi film

19 December 2012

Primul film din trilogia lui Peter Jackson, „Hobbitul: O călătorie neaşteptată', nu respectă ca literă de lege cartea din 1937 a lui J.R.R. Tolkien. Ce a schimbat regizorul? Aflaţi mai jos!

Pelicula „Hobbitul: O aventură neaşteptată' s-a lansat în cinematografele noastre pe 14 decembrie şi a strâns deja la box-office-ul american 84,8 milioane de dolari – bătând recordul pentru cel mai bun debut al unui film la cinema, în decembrie, din istorie. În întreaga lume, filmul a strâns deja 222,9 milioane de dolari, în doar 6 zile!

Pentru a transforma lumea de 276 de pagini a lui Tolkien în trei filme a câte două ore fiecare şi cartea pentru copii „Hobbitul' într-un un film matur, Jackson a adăugat personaje, a schimbat situaţii şi a creat legături cu „Stăpânul inelelor'.  Schimbările au fost adunate laolaltă de thedailybeast.com.

thorin

Picture 2 of 7

2. THORIN SCUT-DE-STEJAR (Richard Armitage) e transformat de regizor într-un erou, de la începutul filmului. În carte, Thorin, liderul grupului, ajunge la casa lui Bilbo odată cu alţi trei pitici, dar în film e ultimul din grup şi vine cu întârziere mare, pentru a marca momentul. În plus, în carte e un lider lacom, fără experienţă, care vrea uciderea dragonului doar pentru avere. În film, e atrăgător şi nobil, şi vrea uciderea dragonului pentru a-şi răzbuna patria şi strămoşii.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare