; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

The hobbit

FOTO. „Hobbitul”: 7 diferenţe între carte şi film

19 December 2012

Primul film din trilogia lui Peter Jackson, „Hobbitul: O călătorie neaşteptată', nu respectă ca literă de lege cartea din 1937 a lui J.R.R. Tolkien. Ce a schimbat regizorul? Aflaţi mai jos!

Pelicula „Hobbitul: O aventură neaşteptată' s-a lansat în cinematografele noastre pe 14 decembrie şi a strâns deja la box-office-ul american 84,8 milioane de dolari – bătând recordul pentru cel mai bun debut al unui film la cinema, în decembrie, din istorie. În întreaga lume, filmul a strâns deja 222,9 milioane de dolari, în doar 6 zile!

Pentru a transforma lumea de 276 de pagini a lui Tolkien în trei filme a câte două ore fiecare şi cartea pentru copii „Hobbitul' într-un un film matur, Jackson a adăugat personaje, a schimbat situaţii şi a creat legături cu „Stăpânul inelelor'.  Schimbările au fost adunate laolaltă de thedailybeast.com.

batalia

Picture 7 of 7

7. BĂTĂLIA DINTRE ORCI ŞI PITICI de la finalul filmului este inventată de Jackson, pentru a crea un moment de tensiune final. În carte, Gandalf, Bilbo şi piticii se refugiază în copaci în timp ce wargii (malefici lupi supradimensionaţi) îi atacă. Vrăjitorul dă foc la conuri de brad pentru a-i îndepărta, dar copacii iau şi ei foc, aşa că Gandalf cheamă în ajutor vulturii vorbitori. În film, în schimb, e introdusă o luptă în care îşi bagă nasul (şi sabia) şi Bilbo.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare