; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

The hobbit

FOTO. „Hobbitul”: 7 diferenţe între carte şi film

19 December 2012

Primul film din trilogia lui Peter Jackson, „Hobbitul: O călătorie neaşteptată', nu respectă ca literă de lege cartea din 1937 a lui J.R.R. Tolkien. Ce a schimbat regizorul? Aflaţi mai jos!

Pelicula „Hobbitul: O aventură neaşteptată' s-a lansat în cinematografele noastre pe 14 decembrie şi a strâns deja la box-office-ul american 84,8 milioane de dolari – bătând recordul pentru cel mai bun debut al unui film la cinema, în decembrie, din istorie. În întreaga lume, filmul a strâns deja 222,9 milioane de dolari, în doar 6 zile!

Pentru a transforma lumea de 276 de pagini a lui Tolkien în trei filme a câte două ore fiecare şi cartea pentru copii „Hobbitul' într-un un film matur, Jackson a adăugat personaje, a schimbat situaţii şi a creat legături cu „Stăpânul inelelor'.  Schimbările au fost adunate laolaltă de thedailybeast.com.

prolog

Picture 1 of 7

1. Jackson a introdus un PROLOG simpatic, care face legătura dintre „Hobbitul” şi „Stăpânul inelelor”: bătrânul Bilbo Baggins (Ian Holm) îi scrie nepotului Frodo (Elijah Wood) despre aventurile lui din tinereţe, chiar în ziua în care îşi pregăteşte petrecerea aniversară din primul film „Stăpânul inelelor”. Tot în prolog, aflăm istoria piticilor şi cum şi-au pierdut comoara în faţa dragonului Smaug (voce: Benedict Cumberbatch).

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare