; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

FOTO: Harvey Keitel şi Gérard Depardieu filmează în România

19 September 2011

„Ipu – Convicted to Live', una dintre puţinele producţii româneşti cu distribuţie internaţională realizate în România, a început turnajul la Sighişoara, de câteva zile.

Primele scene au fost filmate în diverse locaţii din partea veche a oraşului şi în satul Saschiz. Echipa va rămâne aici pentru încă trei săptămâni, apoi se va muta la Bucureşti, pentru scenele de interior.

Pentru protagonistul filmului, Gérard Depardieu, prima zi de filmare a fost vineri, 16 septembrie, urmând ca zilele acestea să i se alăture pe platou şi Harvey Keitel, în rolul unui preot.

Îmbrăcat în cămaşa lui Ipu – un soldat francez rămas într-un sat din Transilvania după ce o rană gravă din primul război mondial i-a afectat memoria – Depardieu şi-a intrat repede în rol. Cel care va filma cele mai multe scene alături de celebrul actor este şi cel mai tânăr membru al distribuţiei – Bogdan Iancu („Ho, Ho, Ho').

„În ce-l priveşte pe Gérard Depardieu, am început cu scenele în care apare cu prietenul lui, copilul Alex, alias Bogdan Iancu, scene de altfel grele din punct de vedere tehnic, inclusiv finalul, sugestiv şi emoţionant', spune regizorul filmului, Bogdan Dreyer, care îl cunoaşte pe Depardieu de circa 20 de ani.

Actorul francez a fost, de altfel, prima şi singura alegere a cineastului în rolul lui Ipu: „Gérard este Ipu. Ipu este Gérard. Harvey este contrapunctul lui Gérard, opţiunea mea pentru a face acest film. Restul s-a declanşat de la sine, graţie producătorului Giuliano Doman, pentru care graniţele nu există', declară Dreyer.

Gerard Depardieu

Picture 1 of 6

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare