; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Juratii emisiunii Imi place dansul

FOTO. Emil Rengle, mișcări de locking dance, pe tocuri, la „Îmi place dansul”

06 September 2019

 

Concurenții show-ului „Îmi place dansul' sunt pregătiți de bătălia pe ringul de dans din acest weekend, sâmbătă și duminică, de la ora 20:00, emoții uriașe ii vor încerca pe cei 11 dansatori, în față juraților exigenți. Emoțiile sunt cu atât mai mari cu cât în seara de duminică, în Gala show-ului, unul dintre cei 11 concurenți va părăsi competiția. 

 Pe parcursul show-ului sunt abordate diferite stiluri de dans, de la cel contemporan, modern, sportiv până la street dance, pentru ca fiecare concurent să își pună în valoare calitățile și abilitățile artistice.

În ediția de sâmbătă seara „Îmi place dansul', difuzată începând cu ora 20:00, Emil Rengle și Cocuța fac alianța pentru a-i demonstra lui CRBL mișcări de dans ieșite din comun. Cei doi jurați vor pune în scenă un moment scurt de locking dance, și, pentru ca provocarea să fie și mai dificilă, Emil Rengle va executa aceste mișcări de streetdance pe tocuri. 

Din streetdance-ul lansat în anii 60 – 70, s-a desprins și subramura adiacentă acestuia, locking dance, unul dintre cele mai speciale stiluri de dans. Lockingul reprezintă un stil de dans care este în foarte strânsă legătură cu cultura hip-hop americană, avându-și originea, însă, în cultură funk a anilor 70. Ulterior, lockingul s-a extins și pe teritoriul Europei, acest stil de dans îmbinând mișcări ample, din mâini, în general, cu mișcările ușor sesizabile, mici, dar foarte ritmice.

Cum s-au descurcat Emil Rengle și Cocuța pe mișcări de locking dance și care este reacția celor din platoul emisiunii „Îmi place dansul' veți putea afla urmărind ediția de sâmbătă seara, începând cu ora 20:00, la Kanal D

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare