; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Iisusu din nazaret

FOTO. Cum arată Robert Powell, actorul care l-a jucat pe Iisus din Nazaret, la 74 de ani

23 April 2019

Robert Powell, actorul care l-a interpretat pe Iisus în celebrul film Iisus din Nazaret, a reușit să rămână în memoria tuturor cu chipul său angelic și dramatic deopotrivă, cu toate că de atunci s-au scurs 41 de ani.  

Filmul Iisus din Nazaret, în regia lui Franco Zeffirelli, 1977, a devenit deja o adevărată tradiție de Paște, fiind difuzat în fiecare an la TV, în Săptămâna Patimilor. Actorul a reușit atât de bine să se identifice cu Iisus Hristos, încât nu s-a putut desprinde prea ușor de imaginea Mântuitorului nici în viața reală, oamenii venerându-l și cerându-i binecuvântare și mântuială inclusiv pe rețelele de socializare:

 „Niciodată nu am încetat să spun și să repet întregii lumi încă din 1977 că eu nu sunt Iisus Hristos. Sunt doar un actor britanic și un comedian. M-am săturat să văd poze afișate în locuri sfinte sau te miri unde. Eu doar am jucat într-un film pentru a-mi câștiga existența. Ardeți pozele cu mine și venerați-L doar pe adevăratul Dumnezeu! Eu sunt doar un actor' – declara Robert Powell în urmă cu mai mulți ani. 

Ca o ironie a sorții, dincolo de impactul impresionant pe care l-a avut la public, rolul care l-a făcut celebru în întreaga lume nu i-a adus neapărat și faima, căci dincolo de filmul Iisus din Nazaret, actorul Robert Powell nu a mai primit niciun alt rol de asemenea anvergură. Zvonurile care au circulat de-a lungul timpului au purtat explicația că niciun alt producător de film nu l-a putut vedea în alt rol decât Iisus. 

Robert Powell a mai putut fi văzut în serialul dramatic „Holby City', produs de BBC One, în serialul „The Detectives/ Detectivii', și în drama ştiinţifico-fantastică „Doomwatch'. Pe de altă parte, grație vocii sale inconfundabile, clare și dramatice, actorul a fost ales narator al mai multor documentare istorice ca „World War II in HD Colour/ Al doilea Război Mondial în culori HD', „Hitlers Bodyguard/ Bodyguardul lui Hitler', „The Story of the Third Reich/ Povestea celui de-al treilea Reich' şi „Secrets of World War II/ Secretele celui de-al doilea Război Mondial'. Ultima sa apariție pe micile ecrane a fost în urmă cu 5 ani în calitate de narator pentru un film documentar numit „The Bible/ Biblia'.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare