; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ravello_Amalfi Coast

FOTO. Cum a fost vacanţa familiei Aradits. Unde au fost Andrei, Andreea şi Eric

31 July 2017

Juratul de la „Te cunosc de undeva!', soţia sa, Andreea (instructor de Yoga), şi fiul lor de 12 ani, Eric, au avut o lună de vacanţă, în care au vizitat locuri frumoase din Grecia şi Italia.

Cât timp aţi stat, ce ţări aţi vizitat?

Andrei Aradits: A fost o vacanță pentru care m-am luptat! O grămadă de oameni au vrut să-mi schimbe planurile. Mi s-au propus tot soiul de proiecte, doar-doar să renunț. Eu sunt foarte bucuros când am libertatea de a renunța la ceva. Visul meu ascuns este să ajung odată în poziția în care să mă sune Spielberg, să-mi propună rolul vieții plătit cu buget ca pentru Harrison Ford și cu Oscarul asigurat și eu să-i spun “mmm nu, multumesc, poate după vacanță'.

Andreea Aradits: Am stat fix o lună! Două săptămâni în Grecia (la noi acasă, în Corfu – acolo as putea să stau pentru totdeauna), o săptămână în vizită pe Coasta Amalfi și o săptămână pe dealurile și prin orășelele din Toscana. După care am început drumul spre casă – încet, ca să nu speriem odihna acumulată: Ljubljana, Budapesta, Timișoara, București. Era și Sibiul în program, dar ni s-a făcut dor de casă și de pisici și ne-am întors mai devreme cu o zi. Am plecat cu MAE, un Golf Plus pe care l-am luat acum câțiva ani de la un prieten de-al lui tata. Nu mergem cu Polo-ul pe care îl conduc pentru că Andrei se sperie de portbagajul mereu plin, pe care aparent n-am niciodată timp să-l golesc, plus că am senzația că, cine știe, poate îmi trebuie ceva de acolo. E un fel de dulap portabil pentru mine :). 

Andrei: Da, soția are și UGG-uri în mașină. În august, că cine știe?

Cum s-a simţit fiul vostru, Eric?

Andreea: Eric a fost foarte fericit în toate locațiile, pentru că îi place apa – în Toscana am avut piscină – și mai puțin fericit, pentru că nu a avut voie să-și ia laptopul cu el, așa că abia a așteptat să ajungă acasă, să se joace cu prietenii. Ghinionul face că acum am descoperit că trebuie să poarte ochelari și doamna doctor i-a recomadat maximum o oră pe zi pentru laptop și tabletă. În concluzie, vacanța lui de vară e parțial compromisă! Va trebui să se reorienteze spre alte activități.

Andrei: Cred că se apropie momentul în care vom deveni plictisitori pentru el. Știi că îl invidiez? Are 12 ani și a văzut deja vreo zece țări. Păi eu aveam 20 de ani când am ieșit prima oară din țară, în Iugoslavia.

Cu cine aţi lăsat pisicile cât timp aţi fost plecaţi?

Andreea: Avem o doamnă care are grijă de ele cât suntem plecați. E iubitoare de animale și stăm cu inima împăcată. Dar tot ne e dor de ele, în special de Sasha – că deh, e iubăreț și noi îl iubim la fel de mult.

Andrei: Și, cât am fost plecați, un prieten ne-a schimbat și parchetul. E alb.

V-aţi programat din timp această vacanţă?

Andreea: De data asta, am reușit să rezervăm cazarea cu două luni înainte, un record în familia noastră.

Andrei: Nu știu, mie mi-e dor de vacanțele când mergeam la nimereală și dormeam pe unde apucam. Programarea în schimb oferă niște avantaje, mai ales în sezon, când e plin peste tot.

Aşadar, ce v-a plăcut în Grecia, dar în Italia?

Andreea: Grecia e țara în care m-aș muta mâine! Îmi plac clima și relieful, oamenii, cultura, felul lor de a fi. Dacă aș avea de ales, acolo aș vrea să trăiesc: lângă apă, pe o insulă. Cu Andrei. Eric o să vină în vizită, încă nu știm unde va vrea să se stabilească atunci când va fi mare.

Italia e frumoasă, dar un pic cam aglomerată. Coasta Amalfi e într-adevăr spectaculoasă și, în concluzie, plină de turiști curioși. Capri, spre exemplu, a fost o experiență mai puțin plăcută: am ajuns cu un vaporaș, am coborât într-o mare de oameni, am vrut să urcăm cu funicularul, dar trebuia să stăm la o coadă imensă, așa că am urcat cu picioarele – ceea ce a fost tragic pentru băieți, am crezut că mor până ajungem în vârf. În concluzie, am urcat, am văzut insula de sus, am mâncat, am coborât tot la pas și am plecat mai devreme decât plănuiserăm, pentru că am obosit.

Cel mai mult mi-a plăcut momentul în care am văzut un delfin, în timp ce făceam yoga pe balcon! Am stat într-un hotel construit într-o stâncă, cu vedere la mare, iar balconul era acoperit cu iarbă. Spectaculos și, în același timp, ideal pentru yoga!

În Toscana mi-a plăcut în mod deosebit peisajul: îmi plac mult dealurile, îmi dau senzația de libertate. Se situează pe locul doi în topul peisajelor mele preferate, după mare. Apusurile sunt într-adevăr spectaculoase acolo și am avut noroc de o cazare minunată, gazde foarte drăguțe, somelierul din Argentina foarte simpatic, golden retriever-ul Julietta încântător, totul minunat! La capitolul vinuri am stat mai prost, nu reușesc să mai beau alcool, dar le-a testat Andrei și pentru mine :).

Andrei: Aș vrea să mă lupt cu conceptul de “must see”. Ai fost acolo și nu te-ai dus nu știu unde??? Nu! De când cu Facebook și Instagram s-a creat o întreagă religie din turism. Trebuie să te duci acolo sau dincolo și, de obicei, locurile astea unde “trebuie” să te duci sunt pline de oameni care “trebuie” să le vadă. Și te duci acolo și e aglomerat ca dracu’! Și, din cauza faptului că așteptările sunt mari, pentru că nimeni nu face poze aglomerației în Capri, ci doar apei turcoaz, decepția e pe măsură. Și ratezi și șansa de a descoperi singur locuri sălbatice și neumblate la fel de frumoase, dar cu PR mai sărac. Aș vrea să pornim din nou cu harta în mână și să ne rătăcim :).

Andrei, când începi filmările pentru noul sezon de la „Te cunosc de undeva!'?

Chiar acum am terminat primele antrenamente. Eu mă aștept să fie ultimul sezon. E adevărat că eu mă aștept la asta de șase ani, de când am început emisiunea. Sper să mă înșel în continuare :).

 Vezi galeria foto >
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare