; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Forţele Navale Române, omagiate la TVR

06 May 2016

„Elicopterele Forţelor Navale', un documentar în premieră despre viaţa piloţilor militari ai Forţelor Navale, şi ediţia a VI-a a Galei Forţelor Navale pot fi urmărite sămbătă, 7 mai, de la orele 16.00 şi 17.10 la TVR 1 şi TVR+.

[Not a valid template]

Execută zilnic misiuni de apărare, în aer şi pe mare. Fac parte din elita Forţelor Navale. Ştiu că manşa pe care o mânuiesc cu dibăcie între apă şi cer poate fi uneori singura lor şansă de supravieţuire. Ei sunt Apărătorii Patriei şi îşi fac meseria atât în aer, cât şi pe mare. Li se spune piloţi navali, fiindcă sunt deopotrivă marinari şi piloţi de elicoptere. Îi vom cunoaşte sâmbătă, pe 7 mai, în documentarul „Elicopterele Forţelor Navale', semnat de jurnalista TVR Cristina Ţilică şi difuzat la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+, de la ora 16.00.

Piloţii şi tehnicienii Grupului de Elicoptere din Forţele Navale de la Tuzla au reuşit, împreună cu specialiştii fabricii IAR Ghimbav din Braşov, în premieră mondială, printr-o soluţie românească, navalizarea unui elicopter IAR 330 Puma classic – destinat, în general, activităţilor terestre. Aflăm mai multe despre această reuşită din documentarul Elicopterele Forţelor Navale. Acestea sunt, de altfel, echipate pentru misiuni de căutare şi salvare, dar şi pentru a ajuta din aer fregatele României, în cazul unor atacuri. Multe dintre misiunile piloţilor militari sunt integrate în planul de apărare a spaţiului aerian internaţional, respectiv al spaţiului aerian NATO. De piloţii militari şi tehnicienii Forţelor Navale depinde efectuarea cu succes a misiunilor internaţionale NATO care se desfăşoară în apele României.

De la ora 17.10, în direct de la Constanţa, urmărim finala concursului „Omul Anului în Forţele Navale', ajuns la cea de-a VI-a ediţie. Îi vom cunoaşte, în cadrul Galei Forţelor Navale, pe câştigătorii celor cinci secţiuni ale concursului: Ofiţerul anului, Maistrul militar al anului, Soldatul profesionist al anului, Personalul civil al anului şi Alături de Forţele Navale. Gala Forţelor Navale este un eveniment produs de Forţele Navale Române în colaborare cu TVR şi va fi transmis la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare