; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Florin Ristei

Florin Ristei și Adrian Nour joacă în spectacolul „Fantoma de la Operă”

14 January 2015

Spectacolul ,,Fantoma de la Opera' de Andrew Lloyd Webber, o producție muzicală de referință, adaptată în 14 limbi, distinsă cu peste 70 de premii importante și vizionată de peste 130 de milioane de spectatori din întreaga lume, va avea premiera la Teatrul de Operetă și Musical ,,Ion Dacian' în data de 24 ianuarie 2015, ora 19.00.

Florin Ristei, rol principal în Fantoma de la Operă'

Florin Ristei va urca pentru prima oară pe scena Teatrului de Operetă și Muzical „Ion Dacian' din București. „Este primul meu rol de acest gen. Voi fi Raoul, Viconte de Chagny, un îndrăgostit care se luptă pentru dragostea lui din tinerețepe care o regăsește după ani buni. Rolul mi se pare la fix pentru mine, îmi place și îl învăț repede. Am deja emoții legate de premieră. E o chestie nouă, care îmi doresc să iasă perfect', spune Ristei.

Rolul Fantomei de la Operă îi va reveni lui Adrian Nour, din distribuție mai făcând parte, printre alții, Irina Baianț (Christine Daaé), Andrei Lazăr (Monsieur Gilles André), Valentino Tiron (Monsieur Firmin).

Spectacolul pus în scenă la București reprezintă un dublu eveniment: premiera națională a unui musical care a scris istorie în rândul producțiilor de gen, dar și acordarea drepturilor de producţie pentru un spectacol diferit de celelalte adaptări ale versiunii originale, de către The Really Useful Group Theatre Company Ltd., compania deţinătoare a drepturilor de autor, cu sediul în Londra (Marea Britanie).

Musicalul ,,Fantoma de la Opera' este pus în scenă de către regizorul australian Stephen Barlow cu ajutorul unei echipe de creație din care fac parte artiști români și străini și are drept protagoniști actori, vedete pop și soliști de operă din România.

Renumit pentru abordările sale originale și surprinzătoare, Stephen Barlow a reconsiderat scenariul orginal al spectacolului recalibrând cele două coordonate dramatice principale și schimbând coordonatele temporale ale acţiunii pe care o plasează în prima jumătate a secolului al XIX-lea. Noua producţie păstrează nota de dualitate care domină imaginea personajului principal şi subliniază contrastele care îi compun profilul captivant: Fantoma este un amestec indiscernabil de bine și rău, lumină și întuneric, oscilând permanent între aspiraţia sa spre iubire și lipsa de lumină la care se autocondamnă.

,,Sunt încântat de faptul că am posibilitatea să revin la București și să particip la o adevărată revoluție culturală care are loc în viața muzicală a Capitalei datorită viziunii directorului general al Operei Naționale București, Răzvan Ioan Dincă. Am trăit o poveste de dragoste cu «Fantoma de la Opera» în ultimii 28 ani, totul începând din momentul în care, copil fiind, am văzut producția West End la trei săptămâni după ce a avut premiera mondială. Am fost și atunci, și rămân și acum, captivat de povestea obsedantă și, într-un fel, erotică, scrisă de Gaston Leroux și pusă în scenă pe cea mai romantică și intimă muzică închipuită de Andrew Lloyd Webber.

Solicitarea de a pune în scenă o nouă producție a celui mai de succes spectacol de divertisment din toate timpurile este, în egală măsură, o responsabilitate uriașă dar și o oportunitate extraordinară. Cu o distribuție de excepție compusă din actori, vedete pop și soliști de operă și în colaborare cu o echipa de oameni tineri, dar extrem de talentați, de la London West End vreau să încep un nou drum, atât din punct de vedere vizual cât și psihologic, cu ajutorul poveștii și al muzicii.

Acest spectacol total nou este un omagiu adus lui Charles Garnier, arhitectul extraordinar al Operei din Paris (Palais Garnier), locul unde se desfășoară acțiunea spectacolului “, a declarat regizorul Stephen Barlow.

Succesul de care s-a bucurat ,,Fantoma de la Opera' de-a lungul timpului pe plan internațional nu s-a lasat așteptat nici la București: biletele pentru primele reprezentații au fost sold out în mai puțin de două ore de la punerea lor în vânzare.

Premiera spectacolului Fantoma de la Operă' marchează totodată și un moment deosebit de important din istoria Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian' și anume inaugurarea noii săli de spectacole a instituției situată pe bulevardul Octavian Goga nr.1 (lângă Biblioteca Națională a României), aceasta fiind totodată și prima clădire de teatru construită în România, după anul 1989.

Florin Ristei

Distribuția premierei:

Fantoma: Adrian Nour

Christine Daaé: Irina Baianț

Raoul, Viconte de Chagny: Florin Ristei

Monsieur André: Andrei Lazăr

Monsieur Firmin: Valentino Tiron

Carlotta Giudicelli: Gabriela Daha

Ubaldo Piangi: Samuel Druhora

Madame Giry: Dana Rotaru

Meg Giry: Alexandra Giurcă

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare