; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Florin ristei

Florin Ristei și-a descoperit vocea în timpul lecțiilor de vioară

07 March 2018
 Aflat pe scenă deja la vârsta de 12 ani, ai avea impresia că Florin Ristei cântă de o viață, însă drumul său în ale muzicii nu a început așa. Artistul nu avea planuri de a deveni cântăreț, iar drumul în cariera sa muzicală a fost deschis de mama sa, care, la acea vreme era profesoară de limba franceză și limba română. L-a însoțit, până la 18 ani, în toate drumurile la București – festivaluri, apariții TV, concerte (ei fiind din Galați), pentru a-l ajuta în cariera dorită.
 
   „Mamei mele îi datorez începutul în muzică! La vârsta de 6 ani, m-a dus la lecții de vioară crezând că nu am calități vocale și nici vreo ureche muzicală deosebită. Lecțiile le făceam acasă, la Galați, în particular, cu doamna Rucher, o profesoară excelentă. După vreo 2 ani de studiu, chiar aceasta a fost cea care i-a spus mamei că intonez foarte corect cu vocea și că am un auz foarte bun. Astfel am ajuns să fiu cântăreț!', spune Florin despre începuturile sale în muzică.
 

Florin a studiat vioara timp de 7 ani, iar de la vârsta de 12 ani a studiat și pianul. A învățat, mai apoi, chitară, bass și tobe singur. Artistul spune că mama sa a fost intotdeauna pasionata de muzică, însă vremurile de atunci nu au lasat-o să-și urmeze visul. A învățat însă, singură, acordeon, pian și puțină vioară.

 
Florin Ristei s-a făcut cunoscut la vârsta de 12 ani, ca solist al trupei AMICI, cu piesa Ea este Dana'. După 6 ani în trupa Marfar, în 2012 se hotărăște să înființeze trupa FreeStay – văzându-și concretizat unul din vise și ajungând, în scurt timp, unul dintre cele mai de succes proiecte de LIVE BAND din România. În 2013 devine câștigătorul celui de-al treilea sezon X Factor Romania, (în 2013) iar în 2017, Florin câștigă premiul pentru „Cea mai bună voce masculină' la Gala Premiilor Radio România Actualități.
 
 
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare