Homepage  / Vedete româneşti

Florin Piersic, gata să-și ia adio de la fani. Actorul pregătește un ultim turneu. „The Last Tour” va ajunge în mai multe orașe mari din țară

Florin Piersic, gata să-și ia adio de la fani. Actorul pregătește un ultim turneu. „The Last Tour” va ajunge în mai multe orașe mari din țară
12

de Cristina Țapu,

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a trecut prin momente dificile în ultimele luni, iar actorul se gândește din ce în ce mai serios la posibilitatea de a se retrage din lumina reflectoarelor și a renunța la spectacole. Înainte de a se retrage complet, celebrul actor pregătește, însă, o surpriză fanilor care i-au fost alături de-a lungul timpului.

Florin Piersic se pregătește să se retragă de pe scena teatrului

Anul 2024 a fost unul plin de provocări pentru Florin Piersic, unul dintre cei mai îndrăgiți actori români. În preajma Paștelui, actorul a trecut prin probleme de sănătate care au necesitat o intervenție chirurgicală, iar la un moment dat starea sa devenise critică. Cu toate acestea, sănătatea sa s-a îmbunătățit, însă la 88 de ani, Piersic reflectează tot mai mult la retragerea din viața publică.

Florin PiersicIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Pentru a marca acest moment special, el va susține un turneu național de rămas-bun, ce va începe pe 27 ianuarie 2025, când împlinește 89 de ani. Turneul va include orașe mari precum Timișoara, Iași, Cluj-Napoca și Oradea, și va consta într-o serie de evenimente unice în care actorul va împărtăși amintiri din cariera sa, sub forma unor interviuri memorabile din care nu va lipsi simțul umorului.

Turneul de rămas-bun, intitulat sugestiv „The Last Tour”, va începe la București și va oferi publicului ocazia de a asculta povești din viața personală și din cariera remarcabilă a lui Florin Piersic, actor care a fascinat generații cu talentul său. Până la apariția recentelor probleme de sănătate, Piersic a continuat să joace pe scenele importante ale țării, alături de Medeea Marinescu, în spectacolul „Străini în noapte”, însă acum consideră că a sosit vremea să se retragă din lumina reflectoarelor.

Florin Piersic s-a confruntat cu probleme grave de sănătate în ultimele luni

La începutul lunii iunie, Florin Piersic a fost externat de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”, unde a stat internat timp de o lună și jumătate. Actorul a suferit o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unei proteze de genunchi, care devenise o sursă de infecție și îi punea viața în pericol. Momentan, actorul se simte mai bine și continuă procesul de recuperare.

„Mă simt mai bine. Fac antrenamente cu piciorul. E bine! Fac recuperare. Da, da. Dacă eram în formă nu îți mai spuneam că fac recuperare. Îți spuneam că nu mai fac nimic, sunt bine. Dar mai fac recuperare. Mai am nevoie să fac recuperare, asta e… ca să merg bine. (…) Eu nu sunt la Cluj acum. Sunt la un spital care nu este nici în București, nici în Cluj. O clinică de recuperare care este în altă parte” declara Florin Piersic, în cadrul unei intervenții televizate la România TV, în luna iulie.

Ilustrul actor a fost prezent în distribuția unui număr semnificativ de filme, printre care se numără „Ciulinii Bărăganului”, „Răscoala”, „Mihai Viteazul”, „Pintea” sau „Trandafirul galben”. Cu toate că a interpretat roluri de marcă în aceste producții, actorul a dezvăluit cu ceva timp în urmă că nu a obținut câștiguri foarte consistente.

Florin Piersic a strălucit în numeroase roluri memorabile, devenind una dintre cele mai iubite și cunoscute figuri ale teatrului românesc. Cu o abilitate excepțională de a se adapta la o varietate de personaje, el a jucat în comedii, drame și filme de aventură, demonstrând versatilitatea sa actoricească în fiecare proiect în care a fost implicat.

Sursă foto: Facebook – Arhivă TV Mania

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton