Homepage  / Vedete româneşti

Florin Piersic se află în stare critică. Actorul a fost transferat la un alt spital din București

Florin Piersic se află în stare critică. Actorul a fost transferat la un alt spital din București
9

de Cristina Țapu,

Joi, 9 mai 2024, Florin Piersic a fost adus la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București – „Foișor” cu o stare generală gravă, conform declarațiilor medicilor. Actorul se află într-o stare precară, iar medicii intervin de urgență pentru a opri răspândirea infecției.

Florin Piersic se află în stare gravă

Florin Piersic a fost transferat de la Spitalul Matei Balș la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București – „Foișor”. La internarea, starea actorului era una gravă, conform comunicatului emis de către reprezentanții spitalului.

CLUJ-NAPOCA – ZILELE CLUJULUI 2022Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

„În cursul zilei de astăzi, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular Bucureşti.

La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi.

Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă”, se arată în comunicat.

Este clar că Florin Piersic va rămâne internat pentru o perioadă considerabilă de timp, deoarece trebuie să aștepte până când infecția din corpul său va dispărea complet și va trebui să fie supus mai multor intervenții chirurgicale, inclusiv reimplantarea unui nou stimulator cardiac.

Florin Piersic se confruntă cu o infecție generalizată

Actorul a fost mutat săptămâna aceasta de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la Institutul „Matei Balș”.

Într-o conferință de presă ținută miercuri, conducerea Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca a explicat că transferul lui Florin Piersic la București a fost la cererea familiei sale și nu pentru că spitalul nu ar fi putut să ofere cele mai bune condiții de tratament.

Celebrul actor, în vârstă de 88 de ani, a fost internat luna trecută, după ce s-a simțit rău la finalul unui spectacol. Atunci, medicii au intervenit imediat și l-au operat, după ce au constatat că acesta avea o infecție la genunchi.

Din păcate însă, starea actorului s-a înrăutățit, iar în prima zi de Paște, chiar pe 5 mai, medicii de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca au descoperit că infecția de la genunchi se extinsese și la inimă, în zona stimulatorului cardiac, potrivit Observator. 

Sursă foto: Facebook – Arhivă TV Mania!

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton