Homepage  / Vedete româneşti

Cum a ajuns Florin Piersic să-l întâlnească pe renumitul Pablo Picasso. Ce cadou special a primit din partea pictorului

Cum a ajuns Florin Piersic să-l întâlnească pe renumitul Pablo Picasso. Ce cadou special a primit din partea pictorului
10

de Cristina Țapu,

Sunt puține nume în țara noastră care pot aduce aceeași doză de bucurie în viața noastră precum cel al lui Florin Piersic. Actorul român renumit și iubit se numără fără îndoială printre legendele cinematografiei românești, iar experiența și popularitatea sa rămân dificil de egalat, chiar și în prezent. În cadrul unui interviu, el a evocat o întâlnire deosebită avută cu o altă personalitate remarcabilă, dar din domeniul picturii: Pablo Picasso!

Cum a ajuns Florin Piersic să-l întâlnească pe renumitul Pablo Picasso

Când ne referim la cinematografia din țara noastră, există câteva persoane care au atins un statut aproape mitic, fiind considerate pioniere și interprete de referință în istoria filmului românesc. Florin Piersic este cu siguranță unul dintre acești actori, fiind printre cei mai iubiți și populari actori români de-a lungul întregii sale cariere.

Cu numeroase filme de referință și apariții scenice remarcabile, experiența sa în actorie este una de necontestat. Carisma lui Florin Piersic și talentul de a povesti sunt alte calități care l-au ajutat să obțină un loc aparte în inimile spectatorilor și telespectatorilor.

În conformitate cu informațiile furnizate de antena3.com, Florin Piersic a relatat într-un interviu acordat cu ceva timp în urmă despre întâlnirea sa cu un alt personaj notabil din lumea artei, și anume Pablo Picasso. Fără îndoială, unul dintre cei mai importanți pictori ai secolului XX, Picasso a reușit să lase o impresie profundă asupra lui Florin Piersic. Cei doi s-au întâlnit, în mod pur întâmplător în Spania.

Florin Piersic a primit un cadou neprețuit din partea lui Pablo Picasso

Florin Piersic relatează în interviu că întâlnirea a avut loc în timp ce urmărea o coridă cu tauri în Spania. Actorul menționează că, în dreapta sa, se afla celebra actriță Lucia Bosa, iar în stânga sa, nimeni altul decât pictorul Pablo Picasso.

cine-este-daniel-fiul-cel-mic-al-lui-florin-piersic-3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

În momentul respectiv, el i-a exprimat lui Picasso uimirea sa, mărturisindu-i că nu-și poate închipui că stă alături de o asemenea personalitate atât de semnificativă în lumea picturii.

Pablo Picasso cu siguranță a apreciat compania tânărului actor român, care, la acea vreme, avea doar 22 de ani. Pictorul a avut dorința de a-i oferi o amintire, iar Florin Piersic povestește că Picasso i-a desenat „un cal care merge”, exprimându-și apoi dorința de a se revedea peste 20 de ani. Actorul consideră întâlnirea ca fiind „o amintire extraordinară”. În ceea ce privește desenul, Florin Piersic are în plan să îl lase moștenire unuia dintre fiii săi.

Florin Piersic are o carieră impresionantă și se bucură de aprecierea românilor

Născut la 27 ianuarie 1936 în Cluj-Napoca, Florin Piersic și-a început cariera în domeniul artistic la Teatrul de Comedie din București, unde și-a pus în valoare talentul actoricesc și pasiunea pentru scenă. În anii ’60, a făcut tranziția în lumea filmului, debutând în pelicula „La patrule”, iar apoi consolidându-și prestigiul în producții ca „Toate pînzele sus” (1976) și „Mihai Viteazul” (1971).

Florin Piersic a strălucit în numeroase roluri memorabile, devenind una dintre cele mai iubite și cunoscute figuri ale ecranului românesc. Cu o abilitate excepțională de a se adapta la o varietate de personaje, el a jucat în comedii, drame și filme de aventură, demonstrând versatilitatea sa actoricească în fiecare proiect în care a fost implicat.

Colaborarea sa cu regizorul Sergiu Nicolaescu în filme precum „Cu mâinile curate” (1972) și „Ultimul cartuș” (1973) i-au adus recunoașterea criticilor și a publicului, consolidându-și reputația de actor cu o prezență captivantă pe ecran.

Sursă foto: Arhivă TV Mania

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton