Homepage  / Vedete româneşti

Florin Piersic a ieșit din spital. Ce urmează acum pentru marele actor

Florin Piersic a ieșit din spital. Ce urmează acum pentru marele actor

de Andra Stana,

Florin Piersic a fost externat luni, 3 iunie, de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”. Ce urmează acum pentru marele actor.

Evoluţia lui Florin Piersic este favorabilă, actorul putând să se deplaseze singur pe distanțe scurte, a informat unitatea medicală într-un comunicat de presă citat de digifm.ro.

„În dimineaţa zilei de 3.06.2024, domnul Florin Piersic a fost externat de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”. Evoluţia pacientului este favorabilă, acesta este conştient, cooperant, se mobilizează singur pe distanţe scurte, iar probele de laborator sunt în limite normale”, se arată în documentul citat.

Potrivit sursei citate, în săptămânile ce vin, Florin Piersic s-ar putea interna într-o clinică de recuperare medicală.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost la Spitalul „Foişor” pe 9 mai. Acolo, medicii i-au scos proteza de la genunchi, de la care s-a crezut că a pornit „procesul inflamator”.

Florin Piersic a spus când va reveni pe scenă

Florin Piersic afirmă că, cel mai probabil, va reveni pe scenă în luna iunie. Între timp, s-au clarificat detalii legate de infecția care l-a adus în stare gravă la urgențe. Spitalul Militar din Cluj a precizat că îndrăgitul actor s-a infectat cu stafilococ auriu înainte de internare.

Marele actor a fost internat la sfârșitul lunii aprilie, suferind de o infecție severă la genunchi. Infecția s-a extins rapid, agravându-i starea de sănătate, ceea ce a necesitat o intervenție chirurgicală de urgență.

Operația a avut loc pe 29 aprilie 2024 la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, după care Piersic a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru supraveghere medicală.

Pe 7 mai 2024, medicii din Cluj au aprobat transferul actorului, la cererea familiei, la Institutul Matei Balș din București, unde a primit îngrijiri medicale de specialitate. Ulteror, Piersic a fost internat la Spitalul Foișor din București.

Sursa foto: arhivă tvmania.ro

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton