Homepage  / Vedete româneşti

Florin Călinescu, conflict cu Pro TV. Actorul își cere acum drepturile pentru două producții de succes. „Sunt create de mine”

Florin Călinescu, conflict cu Pro TV. Actorul își cere acum drepturile pentru două producții de succes. „Sunt create de mine”
13

de Cristina Țapu,

Florin Călinescu s-ar afla în conflict cu trustul de pe Pache Protopopescu, Pro TV și este decis să-și caute dreptatea în instanță, dacă va fi cazul și discuțiile se vor dovedi neproductive. Iată detaliile!

Florin Călinescu a declarat război trustului PRO TV

La începutul lunii februarie, actorul în vârstă de 67 de ani s-a prezentat la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) pentru a revendica drepturile sale asupra a două mari producții apreciate de publicul român: „Chestiunea Zilei” și „Tanti Florica”.

„Chestiunea zilei” și „Tanti Florica” reprezintă două dintre cele mai de succes producții românești. Emisiunea de tip talk show a fost transmisă de PRO TV în perioada anilor 1996-2000 și în 2004, fiind difuzată și pe Tele 7 abc între 2002 și 2003. În ceea ce privește comedia „Tanti Florica”, aceasta a fost difuzată în anii 2012-2013, avându-l pe Florin Călinescu în rolul principal.

După mai bine de zece ani, actorul a decis să-și recupereze drepturile și a depus două cereri la OSIM. Florin Călinescu a dezvăluit că această hotărâre a fost luată ca o expresie a dorinței sale de a-și evidenția respectul și recunoștința față de propriile creații. Actorul este determinat să meargă până în pânzele albe pentru a-și recupera drepturile de autor.

„Am depus aceste două cereri de redobândire a celor două mărci care sunt create de mine. Toată țara știe că „Chestiunea Zilei” este cu Florin Călinescu, iar „Tanti Florica” este tot un brand creat de mine, am scris scenariul, am făcut regia, am interpretat.

Florin CalinescuIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 13

Temeiul legal de redobândire a celor două mărci este stipulat în lege și spune că neutilizarea unei mărci, timp de 10 ani, duce la decăderea din drepturi. Din respect față de emisiune și de serial, am decis să le înregistrez”, a declarat Florin Călinescu, conform Bugetul.ro.

Florin Călinescu ia în considerare să revină în politică

Prin intermediul unei postări pe platforma Facebook, Florin Călinescu a anunțat intenția sa de a reveni în viața politică, fără a dezvălui încă partidul politic cu care urmează să colaboreze. În 2019, actorul a deținut funcția de președinte al Partidului Verde, fondat în anul 2005.

„Cred că mă implic. Politic. Dar depinde foarte mult de voi! Adaug. Pentru că sunt câțiva care delirează: e un partid nou. NOU-NOUȚ!”, a fost mesajul postat de Florin Călinescu sâmbătă, 17 februarie.

Sursă foto: PRO TV – Arhivă TV Mania

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton