Homepage  / Televiziune

Florin Ana i-a impresionat pe chefi, la Masterchef România 2024. Concurentul este nevăzător și a reușit să supraviețuiască unui accident grav

Florin Ana i-a impresionat pe chefi, la Masterchef România 2024. Concurentul este nevăzător și a reușit să supraviețuiască unui accident grav
12

de Roxana Mirea,

Noul sezon al show-ului culinar „MasterChef România” a avut premiera marți, 10 septembrie 2024, la Pro TV. Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu i-au întâmpinat pe noii concurenți. Florin Ana, care este aproape nevăzător, a venit în platoul emisiunii și i-a impresionat pe cei trei jurați.  

Florin Ana i-a impresionat pe chefi la MasterChef România – 10 septembrie 2024 

„MasterChef România”, sezonul 9, a avut premiera marți, 10 septembrie 2024, la Pro TV, iar chefii au fost impresionați de concurenții care au venit în fața lor. Unul dintre aceștia a fost Florin Ana, cățărător de meserie, care, în ciuda faptului că este aproape nevăzător, a venit în platoul Masterchef cu o poveste impresionantă și un preparat clasic: paste carbonara.  

Florin s-a născut cu un defect de vedere (noaptea nu vede deloc, iar ziua – pe distanțe scurte). S-a apucat de gătit la 17 ani, când s-a mutat în București și a fost nevoit să învețe. Este cățărător de performanță, în 2018 a luat medalia de bronz la Campionatul Mondial din Franța, potrivit protv.ro.  

Am 28 de ani. Sunt din Târgoviște, dar stau în București și, în sfârșit, am ajuns la voi. Vă urmăresc de foarte, foarte mult timp și am reușit să îmi fac curaj să vin și la voi”, le-a spus Florin celor trei chefi.  

Florin Ana i-a impresionat pe chefi la MasterChef România – 10 septembrie 2024  (2)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Ce accident a suferit Florin Ana, de la MasterChef România – 10 septembrie 2024 

Deși este cățărător de performanță, nu a participat la campionatul mondial din cauza unui accident pe care l-a suferit acum 4 ani. „Momentan, sunt în recuperare și nu sunt apt pentru competiții. Am avut un accident în 2020, pe 14 februarie. Am chemat liftul și a venit doar ușa de la etajul 5, mergeam cu cățelul afară, să îl plimb, și la lifturile astea vechi, când apeși pe buton, se aude când pleacă liftul spre tine. Nu s-a auzit și atunci când eu apăs și nu se aude, eu pun mâna întâi pe ușă pentru că înseamnă că ori îl folosește cineva, ori este pe etaj. Am deschis și când am pășit și am simțit că mă duc… am dat drumul din lesă cățelului pentru că nu am dreptul să omor pe nimeni și după care, pentru mine, a durat cam un minut, 30 de secunde, căderea, în care m-am pregătit cum să cad”, a povestit concurentul.  

În continuare, el le-a povestit chefilor cum și-a pregătit căderea în așa fel încât să rămână în viață.  

Am zis așa: dacă pic cu picioarele apropiate de corp, picioarele îmi intră în corp. Dacă pic cu picioarele depărtate, cad pe fund, adică pe coloană și am decis să pic cu stângul sub mine, cu dreptul în față și întors în lateral, să se rupă femurul să nu intre în abdomen. Mi-am pus mâinile în fața capului să nu mă lovesc la cap, mi-am dat tot aerul afară din plămâni, ca plămânii să nu plesnească în momentul impactului. După ce s-a întâmplat impactul, mi-am recuperat respirația și am sunat-o pe prietena mea”, a mai povestit concurentul.  

Doar călcâiele și femurul drept”, a răspuns el după ce Florin Dumitrescu l-a întrebat ce rupturi a avut.  

Pe lângă povestea lui de viață, Florin i-a impresionat pe Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu și cu pastele lui carbonara. Concurentul a primut sorțul care îi asigură un loc în etapa următoare.   

Preparatele care i-au surprins pe chefi la MasterChef România – 10 septembrie 2024

Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu au jurizat primele preparate din sezonul 9 MasterChef România. Opt pasionați de gătit au reușit să îi impresioneze și au plecat acasă cu șorțul mult râvnit.  

Atenți la fiecare detaliu din farfurie, cei trei chefi au evaluat nu doar gustul preparatelor, ci și tehnica și platingul. Supa Tom Kha Gai, colivă cu alivancă, paste carbonara, gaspacho de pepene cu ton sau stir fry de pietre cu salată asiatică sunt câteva dintre preparatele care i-au convins să ofere șorțul și accesul în următoarea etapă a competiției. 

Georgiana Ene – MasterChef RomaniaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  6 / 12

Chefii continuă show-ul săptămâna viitoare, luni și marți, de la ora 20:30. Alți concurenți vor intra în etapa audițiilor, încercând să-i convingă pe Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu că au toate calitățile necesare pentru a deveni următorul MasterChef România.

Sursa foto: Pro TV

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton