Sezonul 10 al emisiunii „Chefi la cuțite” 2022 s-a încheiat! Finala show-ului culinar de la Antena 1 a fost incendiară, iar cei trei finaliști s-au luptat cu toate forțele pentru a câștiga și a pleca acasă cu marele premiu în valoare de 30.000 de euro. Iată cine a câștigat „Chefi la cuțite” 2022, sezonul 10.
Florica Boboi a câștigat „Chefi la cuțite” 2022, sezonul 10
„Chefi la cuţite” 2022 a debutat în această toamnă cu un nou sezon la Antena 1 şi o mulţime de surprize. Sezonul 10 „Chefi la cuțite” a bifat și un gen de… premieră. Mai precis, a fost prima dată când show-ul a avut două prezentatoare. Irina Fodor a prezintat primele ediții ale emisiunii, rol pe care l-a preluat atunci când Gina Pistol a fost diagnosticată cu COVID-19. Iar Gina a revenit în edițiile ulterioare, însoțindu-i pe concurenți și jurați până în finală.
Finala „Chefi la cuțite” 2022 a fost difuzată pe 1 decembrie, de Ziua națională a României. Cei trei finaliști au fost Adrian Stroe, cuțitul de aur al lui Cătălin Scărlătescu, Florica Boboi șiRaluca Todea. Acum, sezonul 10 al show-ului culinar a ajuns la sfârșit și și-a desemnat câștigătorul… sau mai bine zis câștigătoarea. Flori, din echipa lui Sorin Bontea, a câștigat „Chefi la cuțite” 2022, sezonul 10 și a plecat acasă cu trofeul.
Colegii de echipă și ceilalți finaliști au venit să o îmbrățișeze pe cea care a luat marele trofeu și premiul în valoare de 30.000 de euro.
„Doamne, nu mai pot. E visul meu. Îmi bate inima de mor! Doamne, am câștigat. Doamne, fac infarct! Vai de capul meu, parcă trăiesc un vis (…) Deci nu pot să cred, nu am câștigat în viața mea nimic. Premiul nu e doar al meu, am câștigat toți. Datorită lor sunt câștigătoare!”, a spus Florica Boboi.
Concurentei nu i-a venit să creadă că numele său se află pe farfuria aurie atunci când Gina Pistol i-a înmânat-o.
„Ce mă bucur pentru Flori, eu am plâns pentru ea. Oamenii ăștia merită să câștige, sunt muncitori și au mâinile muncite. De câte ori o țineam de mână simțeam palma ei aspră de la atâta muncă. Mă bucur din suflet!”, a precizat Raluca Todea despre adversara ei.
Cine este Florica Boboi, câștigătoarea „Chefi la cuțite” 2022, sezonul 10
Florica Boboi a intrat mai târziu în competiția „Chefi la cuțite” 2022, după ce Chef Cătălin Scărlătescu a repartizat-o în echipa lui Chef Sorin Bontea. Juratul a avut posibilitatea să aducă patru concurenți noi în competiție. „Cheamă 4 concurenți care nu au fost selectați în bootcamp și repartizează-i în echipe astfel încât să reveniți la numărul inițial de concurenți”, spunea amuleta..
Așadar, Cătălin Scărlătescu a repartizat-o pe Flori lui Sorin Bontea, iar lui Florin Dumitrescu i l-a oferit pe Nosfe. În echipa lui, i-a păstrat pe Mădălina Crețan, soția lui Nosfe și pe Tobi Ibitoye.
La 37 de ani, Florica este bucătar și organizator de evenimente la Paris, dar drumul ei până acolo nu a fost deloc ușor.
„Vin din Țara Oașului. Am fost la Viena, apoi în Italia și ulterior la Paris. Am plecat la Viena în 2002, unde am muncit din greu în agricultură și câte 20 de ore pe zi, de la 3 dimineața la 11 seara, ca să câștig banii de mâncare și chirie. Soțul nu s-a regăsit, însă, deloc acolo, așa că am plecat în Italia, unde am muncit la curățenie. Apoi patronii pentru care lucram și-au deschis un restaurant cu fructe de mare. Așa am furat din meseria bucătarilor puțin câte puțin și am zis să încerc să fac asta. Ce au ei și eu n-am?! Am făcut o școală de bucătărie la Torino și, într-un final, am reușit să iau locul unui bucătar la restaurantul de fructe de mare”, le-a mărturisit ea juraților, la audiții.
„Acolo am început să lucrez iar ca femeie de serviciu”
Dar pentru că financiar, lucrurile nu erau echitabile, Florica a avut curajul să ia viața de la capăt, alături de familia sa, în Franța.
„Acolo am început să lucrez iar ca femeie de serviciu, pentru că nu știam limba franceză ca să mă angajez într-un restaurant. Dar nu era locul meu la curățenie, gândul meu tot la munca în bucătăria unui restaurant era. Soțul meu se opunea, însă, pentru că voia să stau acasă sâmbăta și duminica. Am făcut ce-a zis el, până la un moment dat, când m-am enervat. Eu sunt o fire bătăioasă, când vreau ceva, obțin. Dacă știu să fac altceva, de ce să stau aici?”
Așa a reușit Florica să-și împlinească visul – la început în restaurante italiene, apoi și în bucătării franceze.
„N-a fost deloc ușor, fiind măritată, cu copii, pentru că știm bine că bucătăria cere foarte multe sacrificii. Timp de doi ani, eu nu mi-am petrecut weekendurile cu familia. Dar după doar o lună la un restaurant francez, am ajuns șefa angajaților din bucătărie. Patronilor le-a plăcut foarte mult de mine. Am lucrat cinci ani acolo, apoi mi-am deschis propria afacere – firmă de catering și organizare de evenimente pentru comunitatea românilor din Paris”, a povestit Florica Boboi.