; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Finala Europa League se joacă diseară la Bucureşti!

09 May 2012

Cele mai bune două echipe din acest sezon de Europa League sunt spaniole, ceea ce nu se poate spune despre Liga Campionilor, unde Real şi Barcelona s-au recunoscut învinse în semifinale, de Bayern, respectiv Chelsea.

Finala Europa League e, însă, o afacere iberică 100%, între Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, iar ultimul act al unei cupe europene va fi pentru prima dată la Bucureşti, în ceea ce este fără îndoială evenimentul sportiv al anului pentru ţara noastră.

Pe Naţional Arena din Capitală, cei 55 de mii de spectatori, dintre care 18 mii de suporteri ai celor două combatante, vor vedea la lucru două dintre cele mai spectaculoase echipe de pe continent.

La Atletico, perla coroanei e columbianul Radamel Falcao (foto), care a doborât anul trecut recordul pentru numărul de goluri marcate într-un singur sezon al unei competiţii europene (17), ajutând FC Porto să ridice trofeul.

Revelaţia Bilbao

După un prim sezon magic în capitala Spaniei, în urma transferului la Atletico, Falcao are deja 10 goluri în această ediţie de Europa League şi speră să-şi ajute echipa să cucerească trofeul pentru a doua oară în ultimele trei sezoane.

De cealaltă parte, echipa antrenorului Marcelo „Loco' Bielsa numără staruri precum Fernando Llorente şi Iker Muniain, jucători de atac curtaţi de mai toate forţele din Europa, dar se bazează pe un joc de echipă sufocant, căruia i-au căzut deja pradă nume grele ca Manchester United.

Partida se va vedea de la 21.15 atât la Pro TV, cât şi pe Dolce Sport, iar Bucureştiul a fost „invadat' în aceste zile de circa 30 de mii de fani veniţi pentru a urmări marea finală în capitala României.

Meciul va putea fi urmărit, în Capitală, şi pe un ecran-gigant amplasat lângă Ateneu, acolo unde UEFA şi-a stabilit cartierul general, cu terenuri de mini-fotbal, scenă de concerte şi alte distracţii pentru microbişti.

Pentru oraş, organizarea finalei va aduce peste 30 de milioane de euro în conturile hotelurilor, barurilor, restau­rantelor, agenţiilor de turism, muzeelor şi taximetriştilor, potrivit Ziarului Financiar.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare