; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Zi ca ti place   foto1

Filmul „Zi că-ţi place!” după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau, la TVR 2

03 November 2014

„Filmul nostru nu e un documentar, cu toate că foloseşte imagini din arhivă. Nu e o ficţiune doar pentru că sunt şase actori frumoşi. Filmul meu este ca viaţa noastră, un amestec de realitate şi ficţiune. Ce credem noi că e aleatoriu e scris demult, ce vedem că e perfect şi fix este, poate, de o stranie improvizaţie. Trăim docu-ficţionar. Suntem personaje într-un docu-fiction. Şi ne şi place' (Cornel Mihalache)

Telespectatorii pot revedea luni, 3 noiembrie, de la ora 20.10, la TVR 2, TVR HD și online pe TVRplus.ro, filmul „Zi că-ţi place!', realizat de Casa de Producție TVR anul trecut după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau, fostul președinte al Televiziunii Române, în regia lui Cornel Mihalache.

Zi ca-ti place - foto1

Filmul, care a avut premiera tv în data de 13 ianuarie 2014, la TVR 2, TVR HD și TVRplus.ro, îi are în distribuţie pe Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivaşcu, Marius Stănescu şi Constantin Cojocaru.

„Acţiunea se petrece seara, târziu, în garsoniera unei femei singure. Acolo există un televizor şi un pat. Uneori, pe orice canal ai da, priveşti aceeaşi emisiune, oricum te-ai cuibări în pat, el rămâne gol.' Astfel îşi începe autorul Valentin Nicolau piesa de teatru (pentru scenă sau ecran) ZI CĂ-ŢI PLACE. Lucruri simple, relaţii simple. O cameră, o femeie, un pat şi un televizor. De 25 de ani suntem sub supravegherea unui televizor. Cine are telecomanda în mână devine împărat. Telecomanda devine sceptru…

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare