; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Photocall du dîner d

Filmul „Madres paralelas”, al lui Petro Almodóvar, va fi proiectat în deschiderea Festivalului de Film de la Veneția

20 July 2021

În premieră mondială, pelicula „Madres paralelas' al lui Pedro Almodóvar, care îi are în rolurile principale pe Penélope Cruz şi Milena Smit, va fi proiectată în deschiderea celei de-a 78-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, pe 1 septembrie, scrie news.ro.

Filmul scris şi regizat de Pedro Almodóvar, cu Israel Elejalde, Aitana Sánchez-Gijón, Rossy de Palma şi Julieta Serrano în distribuţie, a fost inclus în competiţia ediţiei de anul acesta.

„Madres paralelas' spune povestea a două femei, Janis şi Ana, care sunt internate în aceeaşi rezervă a unui spital unde urmează să nască. Amândouă sunt celibatare şi au rămas însărcinate accidental. Janis, la vârsta a doua, nu regretă şi se simte împlinită. De cealaltă parte,  Ana este adolescentă, e speriată şi traumatizată. Janis încearcă să o încurajeze în ultimele ore dinaintea naşterii. Puţinele cuvinte spuse în acel timp creează o legătură foarte strânsă între ele, pe care destinul o va dezvolta şi complica în aşa fel încât le va schimba vieţile.

Pedro Almodóvar a recunoscut că se gândea de mult la realizarea acestui film, dar a reuşit, abia în urmă cu un an, să finalizeze scenariul.

„Cu «Madres paralelas» mă întorc la universul feminin, la maternitate, la familie. Vorbesc despre importanţa înaintaşilor şi a urmaşilor. Inevitabila prezenţă a memoriei. Există multe mame în filmografia mea, cele care iau parte la această poveste sunt foarte diferite', a spus Almodóvar, la începutul anului, în anunţul privind distribuţia.

El a adăugat:

„Ca povestitor, mamele imperfecte mă inspiră cel mai mult acum. Penélope Cruz, Aitana Sánchez Gijón şi tânăra Milena Smit vor juca rolurile a trei mame în film, acompaniate de Israel Elejalde, ca personaj principal masculin. Este şi o colaboare cu iubitele mele Julieta Serrano şi Rossy de Palma. «Madres paralelas» va fi o dramă intensă. Sau aşa sper'.

Cea mai recentă peliculă a lui Almodóvar, „Dolor y gloria', a avut în centru – neobişnuit pentru el – un personaj masculin, interpretat de Antonio Banderas. Filmul a avut lansarea în 2019 la Cannes și a fost nominalizat la Globurile de Aur şi Oscar, dar şi la premiile EFA, BAFTA şi César şi premiat cu Goya.

Sursa foto: Hepta

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare