Homepage  / Vedete străine

Filmul în care Eminem era cât pe ce să joace. De ce a refuzat, până la urmă, rolul principal

Filmul în care Eminem era cât pe ce să joace. De ce a refuzat, până la urmă, rolul principal
7

de Andreea Hentea,

Celebrul rapper Eminem a fost aproape distribuit în rolul principal dintr-un film extrem de cunoscut, pentru care a concurat cu actori celebri. El a refuzat însă, dintr-un motiv neașteptat, iar actorul ales a făcut un gest surprinzător la probe.

Veteranul George Miller, nominalizat la Oscar pentru regia filmului „Mad Max: Drumul furiei” / „Mad Max: Fury Road” (2015), care a fost recompensat, în total, cu șase statuete, îl remarcase pe Eminem în drama „8 Mile”, regizată de Curtis Hanson. Interpretarea lui Eminem l-a inspirat pe Miller într-o asemenea măsură, încât cineastul a vrut să-i ofere rolul principal, al rebelului Max Rockatansky (jucat de Tom Hardy), scrie collider.com.

În „Mad Max: Drumul furiei”, Tom Hardy a reluat rolul rebelului Max Rockatansky de unde l-a lăsat Mel Gibson în 1985, în „Mad Max: Cupola tunetului” / „Mad Max Beyond Thunderdome”, regizat de George Miller și George Ogilvie. Hardy i-a adus lui Max o profunzime și o intensitate specială (care se pierduseră în ultimul film cu Gibson), întinerind personajul și potrivindu-se perfect cu estetica dorită de Miller. Procesul nu a fost deloc ușor, în condițiile în care Hardy a avut alături o eroină foarte puternică, Furiosa, jucată de Charlize Theron (un personaj care are propriul prequel, care se va lansa în 2024). Chiar și mult discutatele tensiuni existente între Charlize Theron și Tom Hardy pe platouri au fost, în final, în beneficiul filmului, căruia i-au sporit intensitatea.

Filmul în care Eminem era cât pe ce să joace. De ce a pierdut până la urmă rolul principalIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Ce i-a făcut Tom Hardy lui Armie Hammer la probe

Tom Hardy a excelat în rol, dar până la el au fost vehiculate multe nume pentru interpretarea lui Max, inclusiv Michael Fassbender, Joel Kinnaman, Heath Ledger și Eric Bana. Dintre toți, trei nume s-au detașat înaintea alegerii finale: Tom Hardy, Armie Hammer și Jeremy Renner. Când Tom Hardy și Armie Hammer au făcut o citire pe roluri, ca parte a probei date, Tom Hardy a scrâșnit din dinți și l-a scuipat pe Hammer. A fost o mișcare care l-a făcut pe acesta să-i cedeze rolul lui Hardy și să-i spună lui Miller că Hardy merită să fie Max mai mult decât el. Însă prima alegere a lui George Miller pentru rolul lui Mad Max din filmul din 2015 nu au fost nici Mel Gibson (care avea deja 59 de ani), nici Jason Momoa. Prima sa opțiune pentru Mad Max a fost Eminem.

De ce l-a refuzat Eminem pe George Miller

Ceea ce l-a făcut pe Miller să se gândească la Eminem pentru rolul lui Max a fost interpretarea puternică a tânărului rapper în filmul „8 Mile”, pentru care acesta a fost foarte apreciat. Miller a găsit interesant debutul în film al rapperului și i s-a părut că acesta se potrivea cu viziunea lui pentru „Mad Max: Drumul furiei”. Pe atunci, Miller lucra la „Happy Feet” cu regretata actriță Brittany Murphy, care fusese partenera lui Eminem în „8 Mile”, și a întrebat-o cum era acesta. Ea nu a avut rezerve în a-l lăuda și a-i spune ce talent extraordinar este.

Argumentul a fost suficient pentru Miller, care a început să-i urmărească activitatea lui Eminem și i-a solicitat designerului de producție Mark Sexton să integreze imaginea rapperului în schițele sale. Apoi, Miller l-a contactat pe Eminem, dar cum filmările aveau loc în Australia, acesta a refuzat să plece de acasă. „Cred că avea impresia că se simte pregătit în afara statului său natal”, a spus Miller. În mod similar, Eminem a refuzat un rol în „Elysium”, după ce regizorul Neill Blomkamp a refuzat să mute platoul de filmare de la Los Angeles în Detroit (unde a crescut Eminem – n.r.).

În cele din urmă, decizia de a-l alege pe Tom Hardy în locul lui Eminem a fost influențată, pe de-o parte, de intensitatea jocului lui Hardy și de capacitatea lui de a rezona cu estetica lui Miller, iar pe de altă parte de faptul că Eminem avea versuri și opțiuni extrem de controversate, iar experiența lui ca interpret al unui rol principal lipsea.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton