; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ghepardul

Filmul clasic al lui Luchino Visconti, „Ghepardul”, cu Alain Delon şi Claudia Cardinale, va deveni serial

23 May 2017

La peste 50 de ani de la premiera filmului lui Luchino Visconti, „Ghepardul' / „Il gattopardo' (1963), romanul lui Giuseppe Tomasi di Lampedusa va fi adaptat într-un serial tv, anunță Variety.

Romanul „Ghepardul' a mai fost adaptat în 1963 de regizorul italian Luchino Visconti într-o frescă de mai mult de 3 ore, avându-i în distribuție pe Alain Delon, Burt Lancaster și Claudia Cardinale. Povestea, plasată în 1860, relatează declinul aristocrației siciliene în fața ascensiunii burgheziei.

Filmul lui Visconti a câștigat Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes și a fost nominalizat la Oscar pentru cele mai bune costume.

Deocamdată, se știe că este vorba despre un serial în limba engleză. Societatea italiană Indiana Production va colabora cu editorul Giangiacomo Feltrinelli pentru a realiza 8 – 10 episoade, cu aprobarea moștenitorilor scriitorului italian Giuseppe Tomasi di Lampedusa. Scenariștii de limbă engleză vor fi supervizați de italieni pentru a garanta autenticitatea italiană. Filmările ar trebui să aibă loc în mai multe orașe siciliene și vor începe în 2019.

Producătorii promit să facă un serial de dimensiunile unor seriale precum „Downton Abbey' sau „The Crown'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare