Homepage  / Filme Online / SkyShowtime

Filmele lunii octombrie. Ce pelicule vedem pe Netflix, HBO, Prime Video, Disney+ și SkyShowtime

Filmele lunii octombrie. Ce pelicule vedem pe Netflix, HBO, Prime Video, Disney+ și SkyShowtime

de Andreea Hentea,

Luna octombrie ne aduce o mulțime de surprize pe platformele de streaming, de la ecranizarea după Stephen King așteptată de fani „Salem's Lot” la simpaticul „Kung Fu Panda 4”, misteriosul „Femeia momentului”, debutul în regie al Annei Kendrick, comedia „Brothers”, cu Josh Brolin și Peter Dinklage, alertul „Canary Black”, cu Kate Beckinsale în rolul unei imbatabile agente CIA, și până la originalul și sofisticatul „A fost odată-n Soho”, cu irezistibila Anya Taylor-Joy.

„Salem’s Lot” – disponibil la Max din 3 octombrie

Adaptare cinematografică a bestsellerului omonim din 1975 al lui Stephen King, „Salem’s Lot îl urmărește pe scriitorul Ben Mears (Lewis Pullman). Acesta se întoarce în casa copilăriei sale, în Jerusalem’s Lot, în căutarea inspirației pentru următoarea sa carte. Curând, el descoperă însă că orașul său natal este amenințat de un vampir însetat de sânge.

O: Salem’s Lot, SUA, 2024 R: Gary DaubermanD:Lewis Pullman, Spencer Treat Clark, Pilou Asbæk, Bill Camp, Alfre Woodard.

„Ține-ți respirația!” – disponibil la Disney+ din 3 octombrie

Oklahoma, anii 1930. Casa familiei Bellum se află în mijlocul unei furtuni de nisip. Margaret (Sarah Paulson) și cele două fiice ale sale, Rose (Amiah Miller) și Ollie (Alona Jane Robbins), se ocupă de ferma lor săracă, în timp ce soțul lui Margaret a plecat în căutarea unui loc de muncă. În timp ce se străduiesc să supraviețuiască mediului dureros din Dust Bowl, un străin misterios (Ebon Moss-Bachrach) sosește în zonă, amenințând tot ceea ce cunosc și iubesc. Dar oare va exista și o altă amenințare?

O: Hold Your Breath, SUA, 2024 R: D: Sarah Paulson, Amiah Miller, Ebon Moss-Bachrach, Alona Jane Robbins, Arron Shiver.

„The Diary” – disponibil la Prime Video din 4 octombrie

După divorț, Olga (Irene Azuela) se mută cu fiica ei, Vera (Isabella Arroyo), într-un oraș nou. În podul casei ei găsește jurnalul unui ucigaș care, departe de a fi încheiat, continuă să fie rescris, punând Olgăi și pe a celor din jurul ei în pericol. Copleșită de acest eveniment inexplicabil, Olga nu găsește pe nimeni altcineva pe care să se bazeze, în afară de terapeutul fiicei ei, Carlos (Mauricio Ochmann). Cu toate acestea, trebuie să rezolve și conflictul cu fostul ei soț, Víctor (Leonardo Ortizgris), și cu noul său partener, Mariana (Yoshira Escárrega), pentru a avea grijă de Vera. În tot acest timp, Olga încearcă să înțeleagă legătura ei ciudată cu jurnalul și încearcă să afla identitatea ucigașului care l-a scris.

O: El Diario, Mexic, 2024 R: Emma Bertrán, Alba Gil D: Irene Azuela, Isabella Arroyo, Mauricio Ochmann, Leonardo Ortizgris, Yoshira Escárrega.

„Scrisori scandaloase” – disponibil la Max din 4 octombrie

„Scrisori scandaloase” urmărește povestea conservatoarei Edith Swan (Olivia Colman) și a imigrantei irlandeze Rose Gooding (Jessie Buckley). Când localnicii încep să primească scrisori pline de blasfemii, Rose este considerată responsabilă pentru ele. Acuzațiile iau amploare și declanșează un scandal național și un proces. Femeile din oraș pornesc însă o investigație pe cont propriu, deoarece consideră că Rose e nevinovată.

O: Wicked Little Letters, Marea Britanie/Franța, 2023R: Thea Sharrock D: Olivia Colman, Jessie Buckley, Timothy Spall, Gemma Jones, Eileen Atkins.

„Îngeri obișnuiți” – disponibil la Max din 10 octombrie

Bazat pe evenimente adevărate, filmul „Îngeri obișnuiți” urmărește povestea lui Sharon (Hilary Swank), o coafeză cu probleme, care își redescoperă motivația când îl întâlnește pe Ed (Alan Ritchson). Acesta este un văduv care muncește din greu pentru a-și întreține cele două fiice, în timp ce așteaptă un transplant de ficat pentru cea mai mică dintre ele. Sharon se hotărăște să ajute această familie și mută munții din loc pentru a le fi alături.

O: Ordinary Angels, SUA, 2024 R: Jon Gunn D: Hilary Swank, Alan Ritchson, Emily Mitchell, Nancy Travis, Don Mike.

„Regele Arthur” – disponibil la Max din 11 octombrie

Bazat pe fapte reale, „Regele Arthur” spune povestea lui Michael Light (Mark Wahlberg), un sportiv profesionist de curse de anduranță, care pe parcursul a zece zile și 435 de mile formează o legătură specială cu un câine vagabond pe nume Arthur. Michael este disperat după o ultimă șansă de a câștiga, în timp ce convinge un sponsor să îl susțină pe el și o echipă de sportivi pentru Campionatul mondial de curse de aventură din Republica Dominicană. Pe măsură ce echipa este împinsă la limitele extreme ale rezistenței, câinele Arthur redefinește ce înseamnă cu adevărat victoria, loialitatea și prietenia.

O: Arthur The King, SUA/Canada, 2024R: Simon Cellan JonesD:Mark Wahlberg, Simu Liu, Juliet Rylance, Nathalie Emmanuel.

„Brothers” – disponibil la Prime Video din 17 octombrie

Comedia de acțiune „Brothers” spune povestea unui fost infractor (Josh Brolin) care vrea să se dea pe brazdă, dar a cărui încercare de a se comporta corect este deturnată complet atunci când se întâlnește cu fratele său geamăn (Peter Dinklage), și el infractor,și pornesc împreună într-o excursie prin țară. Parând gloanțe, ocolind legea, dar mai ales evitând o mamă dominatoare de-a lungul acestei călătorii, ei trebuie să-și refacărelațiadeteriorată înainte de a ajunge să se ucidă unul pe celălalt.

O: Brothers, SUA, 2024 R: Max Barbakow D: Josh Brolin, Peter Dinklage, Brendan Fraser, Glenn Close, Taylour Paige, M. Emmet Walsh, Jennifer Landon.

„A fost odată-n Soho” – disponibil la Max din 18 octombrie

Filmul originalului Edgar Wright („Lupta cu zombi”, „Polițist meseriaș”, „Sfârșitul lumii”, „Baby Driver”) îmbină inspirat atmosfera noir, misterul și stranietatea, bucurându-se și de nume actoricești sonore. Povestea o urmărește pe tânăra și entuziasta Eloise (Thomasin McKenzie), care sosește la Londra pentru a studia la Colegiul de modă.

Ajunsă în camera de hotel, ea își imaginează cum ar fi să se plimbe prin Londra anilor ’60, iar dorința i se îndeplinește în mod misterios. Uluită de ce vede în jur, Eloise vrea să afle mai multe despre noua lume în care a pășit. Ea o întâlnește pe Sandie (Anya Taylor-Joy), o cântăreață frumoasă și misterioasă, care îi cere ajutorul. Eloise află astfel detaliile unor fapte terifiante, iar totul ia o turnură de coșmar. Filmul a fost prezentat la Veneția, unde a concurat pentru premiul Graffetta d’Oro la categoria cel mai bun film.

O: Last Night in Soho, SUA/Marea Britanie, 2021 R: Edgar Wright D: Anya Taylor-Joy, Thomasin McKenzie, Matt Smith, Diana Rigg, Terence Stamp, Rita Tushingham.

„Femeia momentului” – disponibil la Netflix din 18 octombrie

În centrul acestei povești plasate în anii ’70 și inspirate de un caz real se află Cheryl Bradshaw (Anna Kendrick), o actriță aspirantă din Los Angeles a cărei viață se intersectează dramatic cu un criminal în serie activ de mai mulți ani.

Atunci când Cheryl participă la o ediție a celebrei emisiuni de televiziune „The Dating Game” și îl alege pe fermecătorul burlac Rodney Alcala (Daniel Zovatto) să îi fie partener la o întâlnire, nu are habar că în spatele înfățișării lui aparent binevoitoare se află chiar criminalul respectiv. Debutul în regie al actriței Anna Kendrick („O simplă favoare”, „Love Life”), filmul a avut premiera internațională anul trecut, la Festivalul de film de la Toronto, apoi a fost achiziționat de Netflix.

O: Woman of the Hour, SUA, 2024 R: Anna KendrickD:Anna Kendrick, Daniel Zovatto, Tony Hale, Nicolette Robinson, Pete Holmes, Autumn Best, Kathryn Gallagher.

„Canary Black” – disponibil la Prime Video din 24 octombrie

Avery Graves (Kate Beckinsale), o agentă CIA de top, este șantajată de teroriști să-și trădeze țaraîn schimbul salvării soțului ei răpit (Rupert Friend). Despărțită de echipa sa, ea apelează la contactele din lumea interlopă pentru a supraviețui și pentru a găsi prețioasa informație pe care o vor răpitorii. Trădată la fiecare pas, Avery trebuie să se bazeze pe antrenamentul ei de excepție și pe abilitățile de luptă, într-o cursă periculoasă care ar putea declanșa o criză globală. Pierre Morel a regizat primul film din seria „Taken”, cu Liam Neeson, dar și recenta comedie de acțiune „Misiune în junglă” (2023), cu John Cena și Alice Eve.

O: Canary Black, Marea Britanie, 2024 R: Pierre Morel D: Kate Beckinsale, Ray Stevenson, Rupert Friend, Ben Miles, Saffron Burrows, Jaz Hutchins, Goran Kostic.

„Lisa Frankenstein” – disponibil la SkyShowtime din 26 octombrie

O poveste de dragoste cu elemente horror scrisă de renumita scenaristă Diablo Cody („Jennifer’s Body”), filmul o înfățișează pe Lisa (Kathryn Newton), o adolescentă neînțeleasă ce ajunge să îl contemple pe frumosul său iubit din liceu (Cole Sprouse) imediat după ce acesta… a murit. După ce o serie de circumstanțe îngrozitoare îi readuc iubitul la viață, cei doi pornesc într-o călătorie sângeroasă pentru a găsi dragostea, fericirea și… câteva părți lipsă ale corpului. Alături de Kathryn Newton („Ant-Man and the Wasp: Quantumania”) îi vedem pe Cole Sprouse („Riverdale”), Carla Gugino („The Haunting of Hill House”), Joe Chrest („Stranger Things”) și Henry Eikenberry („Euphoria”).

O: Lisa Frankenstein, SUA, 2024 R: Zelda Williams D: Kathryn Newton, Cole Sprouse, Carla Gugino, Liza Soberano, Joe Chrest, Henry Eikenberry

„Kung Fu Panda 4”– disponibil la SkyShowtime din 27 octombrie

Pentru prima dată în aproape un deceniu, Po (voce: Jack Black), cel mai imprevizibil maestru de kung fu din lume, s-a întors cu un nou capitol hilar, în timp ce franciza animată adorată de fani revine pentru o a patra parte. După trei aventuri în care sfidează moartea învingând răufăcători de talie mondială cu curajul său inegalabil și abilitățile sale nebănuite în artele marțiale, Po, Războinicul Dragon, este chemat de destin să devină noul lider spiritual al Văii păcii și să antreneze un nou Războinic Dragon.

Cu toate acestea, când o vrăjitoare puternică pune ochii pe Toiagul Înțelepciunii, el își dă seama brusc că va avea nevoie de ajutor. Făcând echipă cu o vulpe iute la minte, Po descoperă curând că eroii pot fi găsiți în cele mai neașteptate locuri.

O: Kung Fu Panda 4, SUA/China, 2024 R: Mike Mitchell, Stephanie Stine Voci: Jack Black, Awkwafina, Viola Davis, Dustin Hoffman, Bryan Cranston, Ian McShane.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton