; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Fast and furios 9

Filme la cinema. „Furios și iute 9” și „Bigfoot Junior 2” intră în cinematografe

25 June 2021

Din 25 iunie putem vedea la cinema „Furios și iute 9', cel mai nou film al unei francize foarte îndrăgite, dar și o animație care nu uită să-i învețe pe copii despre protecția mediului: „Bigfoot Junior 2'.

 

Filme la cinema, azi, vineri,25 iunie

„Furios și iute 9' aduce noi tensiuni în familie

Foarte așteptat de fani, mai ales că lansarea sa a fost amânată din cauza pandemiei, „Furios și iute 9' îi aduce lui Dominic Toretto (Vin Diesel) un nou conflict, exact când credea că totul s-a liniștit.

Lansată în 2001 cu filmul „Furios și iute', seria de filme concentrate pe cursele ilegale de mașini și începută cu rivalitatea dintre Dominic Toretto (Vin Diesel) și Brian O’Conner (Paul Walker) a avut încasări uriașe și a devenit cea mai vândută franciză a studiourilor Universal.

În acest al nouălea film, povestea îl prezintă pe Dominic Toretto (Vin Diesel) retras din viața în mare viteză și convins că poate duce un trai liniștit alături de nevasta lui, Letty (Michelle Rodriguez), și de fiul lor, micul Brian.

Însă întoarcerea fratelui său, Jakob Toretto (John Cena), va readuce în familie vechile conflicte și va reaprinde vechea competiție. Filmul îmbină reușit acțiunea trepidantă cu intriga care pune accentul pe importanța familiei.

Ce vor vedea fanii

În povestea de acum nu va mai apărea Dwayne Johnson, care de la „Furios și iute 4: Piese originale' (2009) încoace a jucat cu succes rolul lui Luke Hobbs, însă actorul chiar nu a mai putut lua parte la filmul de față, deoarece avea alte angajamente. Pentru cei care s-au întrebat dacă o vor revedea pe Jordana Brewster în noul film, după ce personajul ei, Mia Toretto, fusese eliminat din „Furios și iute 7' (2015), Vin Diesel a postat pe rețelele de socializare un mesaj care îi confirma revenirea.

În toamna trecută, studiourile Universal anunțaseră că vor finaliza întreaga poveste din franciza „Furios și iute' o dată cu al unsprezecelea film din serie, așa că fanii vor mai avea parte de ceva surprize în cele două viitoare filme.

O: Fast and Furious 9, SUA, 2021 R: Justin Lin D: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Charlize Theron, John Cena, Helen Mirren, Jordana Brewster, Amber Sienna.

 

„Bigfoot Junior 2' are o poveste cu accente ecologiste

Lansat cu succes în „Bigfoot Junior' (2017), Bigfoot, acum o vedetă, se luptă pentru protejarea mediului.

Povestea are loc la câteva luni după cea din primul film, iar Bigfoot (voce: Alexis Victor) este deja faimos. Dornic să-și folosească celebritatea într-un scop nobil, el vrea să participe alături de o organizație non-guvernamentală la protejarea celei mai mari rezervații de animale împotriva contaminării cu produse petroliere.

Hotărât să zboare în Alaska și să ia atitudine, Bigfoot dispare însă în mod misterios, iar Adam (voce: Jules Medcraft), care ar fi preferat o viață liniștită și discretă alături de familie, trebuie să alerge în ajutorul lui Bigfoot până nu e prea târziu pentru el și pentru animalele din rezervație.

Însoțit de mama lui, Shelly (voce: Marie Chevalot), de ratonul Trapper (voce: Sebastien Désjours) și de împiedicatul urs Wilbur (voce: Frederic Souterelle), Adam va trebui să-și folosească inteligent puterile speciale și să acționeze cât mai rapid împotriva periculosului și lacomului magnat Conor Mandrake (voce: Pierre Tessier).

Acesta se pregătește să distrugă valea cu ajutorul unei bombe, ca să poată săpa mai ușor după petrol, iar Adam trebuie să-l oprească și să-l salveze pe Bigfoot și pe celelalte animale.

„Bigfoot Junior 2'

O: Bigfoot Family, SUA, 2021 R: Jeremy Degruson, Ben Stassen Voci: Jules Medcraft, Kylian Trouillard, Alexis Victor, Marie Chevalot, Frederic Souterelle, Sebastien Désjours, Pierre Tessier.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare