; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Filme la cinema. Animația Pixar „Luca” și filmul de acțiune „Milkshake exploziv” intră în cinematografe

Filme la cinema. Animația Pixar „Luca” și filmul de acțiune „Milkshake exploziv” intră în cinematografe

16 July 2021

Din 16 iulie putem vedea la cinema o nouă animație simpatică marca Pixar, potrivită pentru mari și mici deopotrivă, dar și un filmcu multă acțiune, „Milkshake exploziv', unde o vom recunoaște pe Lena Headey, Cersei din „Urzeala tronurilor'.

 

„Luca', o aventură perfectă de vacanță

 

Ce se întâmplă când monstruleții acvatici visează la lumea oamenilor, plină de înghețată, scutere și alte obiecte misterioase? Animatorii de la Disney/Pixar ne dau o mulțime de răspunsuri amuzante. 

 

Doi tineri monștri marini care trăiesc pe Riviera italiană tânjesc să vadă cum e viața pe uscat. Ei se deghizează în adolescenții Luca (voce: Jacob Tremblay) și Alberto (voce: Jack Dylan Grazer) și se strecoară într-un oraș din apropiere, unde vor întâlni aventuri palpitante, niște pescari amenințători, dar și câțiva copii prietenoși. Maya Rudolph și Jim Gaffigan s-au amuzat grozav să fie vocile adulților Daniela și Lorenzo, doi părinți italieni grijulii și vorbăreți care au parte de propria lor aventură. Foarte tinerii Jacob Tremblay și Jack Dylan Grazer au fost, și ei, încântați de Luca și Alberto și și-au găsit multe în comun cu cei doi monstruleți marini pe care îi joacă, un amestec de naivitate și de perspicacitate cu gust pentru expediții riscante și farse de tot felul. În plus, chiar dacă nu fac de foarte mult timp această meserie specială, cei doi puști au avut timp să-și vadă filmele unul celuilalt și chiar să-și laude reciproc talentul. Jacob Tremblay a spus cât apreciază rolul lui Jack Grazer din horror-ul „It' (2017) și felul în care a surprins groaza personajului. La rândul lui, Jack a spus cât de mult i-a plăcut interpretarea lui Jacob Tremblay în „Minunea' / „Wonder' (2017), povestea unui copil cu o malformație facială gravă care trebuia să se adapteze vieții într-o școală obișnuită. Pe atunci în vârstă de unsprezece ani, acesta a jucat acolo împreună cu Julia Roberts și Owen Wilson. Jacob Tremblay a devenit celebru după rolul din impresionantul „Camera' / „The Room' (2015), în care a jucat cu Brie Larson. 

 

 

 

Regizorul Enrico Casarosa a debutat în lungmetraj cu acest film caracterizat de critici drept „dulce și afectuos', care vorbește despre prietenie, devotament și încredere. Armatele de animatori de la Disney și Pixar au reușit să ne livreze o nouă fantezie animată simpatică, plină de momente amuzante, soare și muzică și emoționante pentru întreaga familie. „Luca' a fost lăudat pentru povestea sa originală, care nu-i moralizează apăsat pe copii, ci îi amuză înainte de toate, oferindu-le subtil și câteva lecții despre prietenie. 

 

„Luca'

ANIMAȚIE – 4 STELE

LANSARE: 16 iulie

 

O: „Luca', SUA, 2021 R: Enrico Casarosa Voci: Jacob Tremblay, Jack Dylan Grazer, Maya Rudolph, Giacomo Gianniotti, Jim Gaffigan, Emma Berman, Peter Sohn

 

„Milkshake exploziv'

Abandonată la doar doisprezece ani de mama ei, Scarlet (Lena Headey, interpreta lui Cersei Lannister în serialul „Urzeala tronurilor'), o asasină de elită, Sam (Karen Gillian) a fost crescută de Firmă, sindicatul crimei pentru care lucra aceasta. 

După cincisprezece ani, Sam a devenit, la rândul ei, o asasină de temut. Numai că un eșec o obligă să facă echipă cu mama ei și cu asociatele sale, Anna May (Angela Basset), Florence (Michelle Yeoh) și Madeleine (Carla Gugino), cunoscute ca „Bibliotecarele'. Împreună, ele trebuie să țină piept Firmei în războiul care se dezlănțuie, într-o aventură care combină adrenalina cu umorul. 

 

„Milkshake exploziv' 

ACȚIUNE – 3 stele

LANSARE: 16 iulie

 

O: „Gunpowder Milkshake', SUA/Franța, 2021 R: Navot Papushado D: Karen Gillan, Michelle Yeoh, Lena Headey, Paul Giamatti, Angela Bassett.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare