Homepage  / Cinema

Premierele zilei, 10 decembrie: „Poveste din cartierul de vest” și „Hai să cântăm din nou!” intră în cinematografe

Premierele zilei, 10 decembrie: „Poveste din cartierul de vest” și „Hai să cântăm din nou!” intră în cinematografe

de Andreea Hentea,

Din 10 decembrie sosesc la cinema „Poveste din cartierul de vest”, spectaculosul remake realizat de Steven Spielberg după o poveste multipremiată din anii '50-'60, extrem de emoționant și pentru publicul de azi, dar și excelenta animație „Hai să cântăm din nou!”, care adaugă numeroaselor vedete revenite din primul film nume ca  Bono, Halsey și Pharrell Williams. 

Steven Spielberg relansează celebra „Poveste din cartierul de vest”

Plină de energie, tinerețe și talent, noua versiune a poveștii lansate la sfârșitul anilor ’50 devine, în regia lui Steven Spielberg, o sensibilă istorie romantică, dar care nu uită niciun moment că prejudecățile sunt mereu la polul opus iubirii. 

Seducătoare mai ales prin muzica lui Leonard Bernstein, piesa „Poveste din cartierul de vest” a avut un succes imens pe scenele americane, dar și când a devenit film. Inspirată de nemuritoarea piesă shakespeariană „Romeo și Julieta”, „Poveste din cartierul de vest” îi avea în prim plan pe tinerii îndrăgostiți Tony și Maria, proveniți din rândurile a două bande new-yorkeze rivale care își disputau supremația în cartier. Lansat în 1961, filmul regizat de Jerome Robbins și Robert Wise (cu un scenariu adaptat de Ernest Lehman după piesa lui Jerome Robbins și cartea lui Arthur Laurents) a fost un succes imens, cu Natalie Wood și Richard Beymer în rolurile principale. Filmul a câștigat zece Oscaruri, inclusiv pentru tinerii Rita Moreno și George Chakiris, care i-au jucat pe Anita, prietena Mariei și pe Bernardo, șeful bandei „The Sharks” și fratele Mariei. 

„Poveste din cartierul de vest”, o nouă poveste puternică

Steven Spielberg reia azi povestea în maniera sa caldă și sentimentală, colaborând din nou cu reputatul scenarist Tony Kushner. Filmul evocă deopotrivă, music-hall-ul din 1957, piesa shakespeariană și filmul din 1961, dar și intoleranțele din lumea de azi. Povestea păstrează prospețimea dragostei dintre Tony (Ansel Elgort) și Maria (Rachel Zegler), ritmul muzicii lui Leonard Bernstein, dar și impulsivitatea înfruntărilor dintre bande. Ansel Elgort este cunoscut din „Sub aceeași stea”, „Maestrul evadărilor” și „Sticletele”, dar partenera sa, Rachel Zegler, e o debutantă descoperită de Steven Spielberg, recunoscut pentru flerul său față de noi talente. Pentru rolul Mariei Vasquez s-au prezentat la probe 30.000 de persoane. Alături de Ansel Elgort și de Rachel Zegler, în film joacă și veterana Rita Moreno, fosta interpretă a Anitei.

O: West Side Story, SUA, 2021 R: Steven Spielberg D: Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose, Rita Moreno, David Alvarez, Corey Stoll.

„Hai să cântăm din nou!”

Continuare a comediei muzicale animate de mare succes „Hai să cântăm!” / „Sing” (2016), „Sing 2” ne prilejuiește întâlnirea cu trupa de teatru din prima parte, dar și cu alte voci celebre. Îl vom cunoaște, de exemplu, pe Clay Calloway, un leu vedetă rock (cu vocea lui Bono, solistul celebrei trupe U2). Membrii trupei de teatru vor să-l vadă pensionat, pentru a-i prezenta noul lor spectacol magnatului Jimmy Crystal (voce: Bobby Cannavale). Cântăreața Halsey va fi vocea lui Porsche, fiica lui, iar Pharrell Williams va fi vocea lui Alfonso, un elefant care livrează înghețată. 

O: Sing 2, SUA, 2021 R: Garth Jennings Voci: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Seth MacFarlane, Nick Kroll, Tori Kelly, Bobby Cannavale, Bono, Halsey, Pharrell Williams.

Citește și

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton