Homepage  / Filme Online

Filme de top. Cele mai căutate pelicule în 2023, potrivit Google Trends

Filme de top. Cele mai căutate pelicule în 2023, potrivit Google Trends

de Andreea Hentea,

Printre titlurile accesate cel mai frecvent pe Google, în anul 2023, se numără un aiuritor amestec de genuri, de la filme consistente la drame, filme horror, dar și la… „Mica sirenă”.

Motorul de căutare Google a revoluționat modul în care fanii se bucură de filme, iar azi există tot mai multe producții noi pe care aceștia le adaugă în lista lor de vizionare, scrie movieweb.com.

Cele mai căutate filme pe Google în 2023

Este suficient să introduceți titlul unui film pe Google și să verificați unde este transmis în flux pe Google sau pe site-uri precum JustWatch ori pe listele și ghidurile noastre tip „Ce să vizionați”, mai scrie site-ul menționat. Google stochează toate aceste căutări pentru a le utiliza ca date și examinează tendințele de vizionare utilizând instrumente de urmărire a datelor precum Google Trends.

Deseori, fanii nu vor doar să afle ce filme noi rulează în cinematografe, ci și să vadă la ce se uită ceilalți. Pornind de aici, site-ul movieweb.com a trecut în revistă ceea ce a captat atenția lumii în 2023. Pe listă figurează filme lansate în cinematografe în această vară, ca „Barbie” și „Oppenheimer”, care au făcut încasări record, dar și succese din 2022, precum „Motanul încălțat: Ultima dorință” / „Puss In Boots: The Last Wish” sau „Barbarian”, care încă atrag spectatorii.

Iată mai jos clasamentul celor mai accesate producții din 2023:

12) „Barbie” (2023)

Una dintre cele mai mari surprize ale anului cinematografic, „Barbie”, regizat de Greta Gerwig, a doborât recordurile la încasări, devenind un succes uriaș pentru studiourile Warner Bros., dar și pentru Mattel, producătorul păpușii. Margot Robbie a jucat rolul celebrei păpuși, care părăsește Barbieland și ajunge în lumea reală, iar perechea ei, Ken, a fost jucată excelent de Ryan Gosling.

Filmul „Barbie” și-a surprins fanii cu discursul său acid despre masculinitatea toxică și despre standardele absurde de frumusețe, fiind totodată impresionant compus vizual și unul dintre cele mai reușite filme ale anului.

11) „Asistentul vampirului” / „Renfield” (2023)

În această comedie neagră, Nicholas Hoult joacă rolul principal, al lui Renfield, obiditul servitor al narcisistului Dracula (Nicolas Cage). Hotărât să scape de poruncile sale umilitoare, Renfield găsește un grup de sprijin care îi permite să se emancipeze și își descoperă abilitățile care îi permit să ia atitudine împotriva stăpânului său. Chiar dacă recenziile n-au prea lăudat filmul, numele lui Nicolas Cage în rolul lui Dracula a stârnit mult interes.

10) „Oppenheimer” (2023)

Lansată în cinematografe aproape în același timp cu „Barbie” și asociată cu el pe internet – fără logică, dar cu o creștere consistentă a accesărilor pentru ambele filme -, ampla biografie a celebrului Oppenheimer, construită de Christopher Nolan, a impresionat deopotrivă fanii și criticii, depășind chiar alte câteva filme ale marelui cineast aflate în topuri.

Se estimează că „Oppenheimer”, cu Cillian Murphy în rolul genialului fizician care a adunat în jurul său cei mai străluciți oameni de știință ai epocii, în cadrul Proiectului Manhattan, a determinat un mare număr de fani să afle mai multe despre povestea adevărată a savantului.

9) „Smile” (2022)

„Smile” a fost un experiment al regizorului Parker Finn, carea lansat, inițial, o campanie de marketing unică pentru a atrage spectatorii online. Mai mulți actori au fost angajați pentru secvențe filmate în direct, în cadrul cărora se uitau la cameră cu un zâmbet amenințător care avea să devină semnul distinctiv al filmului. Când filmul „Smile” a ajuns în cinematografe, spectatorii au fost îngroziți, însă, de povestea unui psiholog care devine următoarea țintă a unei entități supranaturale întunecate, ce își poate poseda victimele zâmbitoare. Îmboldiți mai ales de ultimul moment terifiant al filmului, spectatorii au vrut să vadă ce reacții au avut alții după vizionare.

8) „A Man Called Otto” (2022)

Chiar și atunci când joacă rolul „celui mai morocănos om din America”, Tom Hanks rămâne o atracție pentru spectatori. Producător al filmului „Un bărbat pe nume Otto” / „A Man Called Otto” (2022), adaptarea în engleză a succesului suedez din „En man som heter Ove” / „A Man Called Ove” (2015). Devastat de moartea soției lui, Ove se gândește că nu mai are pentru ce să trăiască, dar sosirea unei noi familii în cartier îi oferă motive să își revină. Romanul suedezului Fredrik Backman (devenit bestseller internațional), care a stat la baza ambelor filme, a contribuit, și el, la creșterea interesului publicului pentru film.

7) „M3GAN” (2022)

Filmul exploatează curiozitatea și teama oamenilor legate de interacțiunile cu inteligența artificială, prezentă, de altfel, în numeroase filme, dacă ne amintim doar de celebrul „Terminator”, devenit deja clasic. Totul pornește de la o creatoare de jucării care îi dăruiește o păpușă sofisticată, realizată de ea, nepoatei ei. Numai că jucăria devine conștientă de sine și supraprotectoare față de fetiță, transformând în victimă pe oricine se apropie de ea. Este plauzibil ca un film ca „M3GAN” să trimită spectatorii la noi explorări pe internet, fie pentru a-și confirma, fie pentru a-și înlătura temerile legate de un viitor dominat de roboți.

6) „Scream VI” (2023)

Cel mai recent film al uneia dintre francizele care au modificat semnificativ scena genului horror, „Scream VI” a părăsit clasicul decor din orașul Woodsboro, unde se petrecuseră evenimentele din filmele anterioare și i-a urmărit pe supraviețuitorii acestora după ce s-au mutat la New York. Apreciat pentru chimia sesizabilă a actorilor, dar și pentru situațiile ingenios plasate aici, filmul s-a încheiat cu o scenă post-generic care a creat nenumărate discuții și speculații în rândul fanilor.

5) „Barbarian” (2022)

Unul dintre cele mai surprinzătoare filme ale anului trecut, „Barbarian” reprezintă debutul în regie al scenaristului Zach Cregger. Filmul înfățișează o tânără care, ajunsă la o oră târzie la casa închiriată prin Airbnb, descoperă că aceasta nu este deloc ceea ce pare și că e victima unei duble rezervări. Aceasta este însă prima surpriză cu care se confruntă femeia, de-a lungul unui șir de evenimente terifiante. Filmul, care îi are în distribuție pe Georgina Campbell, Bill Skarsgård și Justin Long, s-a bucurat de cronici elogioase.

4) „Motanul încălțat: Ultima dorință” / „Puss In Boots: The Last Wish” (2022)

Unul dintre cele mai de succes filme ale anului trecut a fost continuarea filmului „Motanul încălțat” / „Puss in Boots” (2011), la rândul său un spin-off pentru personajul introdus în franciza animată „Shrek”, care a avut nenumărați fani. „Motanul încălțat: Ultima dorință” îl arăta pe celebrul erou literar din titlu (cu vocea lui Antonio Banderas) încercând să-și prelungească longevitatea după ce trecuse prin opt din cele nouă vieți pisicești și demonstrând un magnet la public dificil de atins chiar și în genul său.

3) „Dahmer – Monstru: Povestea lui Jeffrey Dahmer” / „Monster: The Jeffrey Dahmer Story” (2022)

După ce s-a aflat dincolo de hituri ca „American Horror Story” și „Glee”, Ryan Murphy a abordat povestea reală a ucigașului în serie Jeffrey Dahmer (lansată anul trecut pe Netflix), în rolul căruia l-a distribuit pe Evan Peters, care lucrase cu el ani de zile la longevivul serial „American Horror Story”. Totuși, alegerea sa de a concentra povestea asupra șocantului personaj și nu asupra victimelor sale a fost criticată, pentru că l-a plasat pe acesta în centrul atenției.

2) „Cartea morților: Posesie demonică” / „Evil Dead Rise” (2023)

Regizorul Lee Cronin a imprimat o nouă întorsătură acestui horror clasic, mutând decorul emblematic al evenimentelor din cabana din pădure într-un bloc de apartamente multietajat, aflat în oraș. Eroina sa, o femeie întoarsă acasă pentru a-și ajuta mama recent divorțată, se confruntă cu un carnagiu petrecut în clădire, într-unul dintre cele mai violente filme ale anului.

1) „Mica sirenă” / „The Little Mermaid” (2023)

Chiar dacă a stârnit, inițial, destule controverse, „Mica Sirenă”, cu Halle Bailey în rolul sirenei Ariel, a impresionat enorm publicul. Cu câteva răsturnări distractive ale basmului clasic, menite să împace fanii de toate vârstele, cu efecte vizuale extraordinare, o muzică fabuloasă și cu Melissa McCarthy strălucind în rolul diabolicei vrăjitoare Ursula, filmul s-a bucurat de un număr imens de vizualizări chiar din primele zile de la lansare.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton