; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

The ice road

Premierele zilei: „Drumul terorii”, „Cuibul”, „Spirit neîmblânzit”, „Femei obișnuite” și „Jaful secolului” intră de astăzi la cinema

02 July 2021

Din 2 iulie putem vedea pe marile ecrane spectaculosul „Drumul terorii', în care Liam Neeson și Laurence Fishburne însuflețesc o aventură care depășește granițele cotidianului, incitantul și elegantul „Cuibul', povestea unei familii care vrea să aibă mai mult și pierde aproape totul, „Spirit neîmblânzit' sau reîntâlnirea cu mustangul animat deja celebru, „Femei obișnuite', povestea unei regizoare care reușește să filmeze chiar cu idolul tinereții ei, și „Jaful secolului', care ne prezintă o îndrăzneață încercare de spargere chiar la Banca Spaniei, devenită familiară întregii planete datorită celebrului „La casa de papel'.

 

Filme cinema, azi , 2-4 iulie 2021

„Drumul terorii'

Unul dintre cei mai energici protagoniști ai filmelor de acțiune din ultimii ani, Liam Neeson face acum echipă cu Laurence Fishburne într-o poveste provocatoare și spectaculoasă. 

În urma prăbușirii unei mine de diamante în nordul înghețat al Canadei, șoferul Goldenrod (Laurence Fishburne) organizează o misiune de salvare pentru a-i salva pe cei 26 de mineri blocați în subteran. El îl cooptează pe Mike (Liam Neeson), un șofer experimentat în condusul pe drumuri înghețate, să transporte rapid materialele necesare la locul accidentului. Numai că încălzirea bruscă a apelor din zonă transformă drumul salvatorilor într-un infern.

„Drumul terorii', un univers insolit

Realizat în zonele înghețate din Manitoba, Canada, filmul arată în premieră lumea șoferilor care conduc camioane de mare tonaj pe drumuri înghețate. Obișnuiți cu cele mai variate pericole, aceștia au propria emisiune pe canalele gen History și formează o comunitate aparte. Totuși, nimeni nu s-a gândit până la regizorul Jonathan Hensleigh să-i transforme în protagoniști ai unui film de acțiune.

Cu două vedete ca Liam Neeson și Laurence Fishburne în rolurile principale, „Drumul terorii' se anunță una dintre cele mai palpitante povești intrate pe ecrane. Filmul este unic și prin faptul că producția sa a început în februarie 2019 în Winnipeg și a continuat pe tot parcursul pandemiei COVID-19 din 2020. 

„Drumul terorii', O: The Ice Road, SUA, 2021 R: Jonathan Hensleigh D: Liam Neeson, Laurence Fishburne, Holt McCallany, Matt McCoy, Matt Salinger, Marcus Thomas, Chad Bruce, Amber Midthunder. 

 

Filme cinema, azi , 2-4 iulie 2021

„Cuibul'

În căutarea unui standard de viață care să-i răsfețe familia, dar mai ales orgoliul, eroul poveștii de față își neglijează exact fericirea visată, care trece în goană pe lângă el. 

În anii ’80, ambițiosul antreprenor Rory O’Hara (Jude Law) se întoarce în Anglia natală cu Allison (Carrie Coon), soția sa americancă, și cu cei doi copii, Samantha (Oona Roche) și Benjamin (Charlie Shotwell), convins că viața într-un conac britanic pitoresc și oportunitățile de afaceri de acolo le vor asigura tuturor un trai de vis. O vreme, totul funcționează perfect. Tatăl și fiul joacă fotbal, fiica adolescentă ascultă viniluri, iar cei doi soți sunt tandri și apropiați. 

 

„Cuibul', liniștea dinaintea furtunii

Curând, aspirațiile prea înalte ale lui Rory și orgoliul său nemăsurat ajung să pună în pericol chiar acest univers elegant și precis construit. Curând, afecțiunea reală dintre membrii familiei, micile tabieturi și răsfățuri casnice încep să fie umbrite de conflicte. În tihna de până atunci a căminului familiei O’Hara se insinuează o tensiune crescândă, care anunță izbucnirea unei furtuni de neocolit.

O dramă aparte, apreciată mai ales pentru interpretările excelente ale lui Jude Law și Carrie Coon (cunoscută din serialul de succes „Fargo'), dar și pentru regia lui Sean Durkin, care a fost recompensat cu trei premii la Festivalul de Film de la Deauville.  

„Cuibul', O: The Nest, Marea Britanie/Canada, 2020 R: Sean Durkin D: Jude Law, Carrie Coon, Oona Roche, Charlie Shotwell. 

 

Filme cinema, azi , 2-4 iulie 2021

„Spirit neîmblânzit'

Cinefilii care îl iubesc deja pe faimosul cal sălbatic lansat în „Spirit – Armăsarul Vestului Sălbatic' (2002) îl vor reîntâlni aici în compania unei fetițe curajoase, care îl prețuiește cu adevărat.

Cel mai nou capitol din seria începută în 2002 cu animația nominalizată la Oscar „Spirit – Armăsarul Vestului Sălbatic', „Spirit neîmblânzit' – tot o producție DreamWorks Animation – o are în centru pe Lucky Prescott (voce: Isabela Merced), o fetiță curajoasă și independentă.

Dornică să afle cât mai multe despre mama ei, care a murit, și care fusese o călăreață de rodeo foarte talentată, pe care din păcate nu ajunsese să o cunoască suficient, Lucky se împrietenește cu Spirit (voce: Ralph DeSeve), un mustang care nu suportă pe nimeni în șa. După ce Lucky reușește să-i câștige încrederea, Spirit o va învăța însă nenumărate lucruri despre propriul ei talent, despre libertate și despre drumul pe care trebuie să-l aleagă în viață. 

 

„Spirit neîmblânzit', despre eroism și prietenie

Lucky simte că are, în sfârșit, un aliat prețios și multe răspunsuri la neliniștile care o frământaseră până atunci. Însă, la puțin timp, un samsar ticălos îl fură pe Spirit pentru a-l scoate la licitație și a-l vinde, ca să fie folosit la munci grele.

Lucky nu ezită și, alături de prietena ei, Abigail (voce: Mckenna Grace), pornește să-și salveze prietenul, indiferentă la protestele tatălui ei, Jim (voce: Jake Gyllenhaal) și ale grijuliei ei mătuși Cora (voce: Julianne Moore), mereu înspăimântați de escapadele riscante ale fetei. Ceea ce urmează este o cursă contra cronometru, în care se arată că tot curajul și prietenia sunt cele mai grozave superputeri din lume. 

„Spirit neîmblânzit', O: Spirit Untamed, SUA, 2021 R: Elaine Bogan, Ennio Torresan Voci: Isabela Merced, Jake Gyllenhaal, Julianne Moore, Ralph DeSeve, Marsai Martin, Mckenna Grace, Eiza González. 

 

Filme cinema, azi , 2-4 iulie 2021

„Femei obișnuite'

Federica (Jasmine Trinca) este o tânără regizoare aspirantă care are prilejul de-a face un film cu celebra Elina (Elina Löwensohn), idolul tinereții ei. Numai că apropierea de actrița ei preferată, care este cu totul altfel decât își închipuia tânăra regizoare, combinată cu împlinirea dorinței ei atât de puternice, care o copleșește, îi cauzează Federicăi o criză de epilepsie.

Totul pare să o ia razna pe platouri însă, printr-o fericită răsturnare de situație, totul se liniștește și echipa de filmare beneficiază de o perspectivă nouă, care reașază totul la locul său. Filmată în parte la București, această poveste sensibilă despre cât de tulburătoare poate fi, mai mereu, împlinirea celei mai arzătoare dorințe, are câteva referințe extrem de interesante la istoria noastră trecută și prezentă.

Născută în 1966 la București și emigrată la New York, originala actriță Elina Löwensohn are o impresionantă carieră internațională și o filmografie care numără titluri precum: „Lista lui Schindler', „Basquiat', „Sex Traffic', „Apă întunecată' sau „Venus neagră'. 

„Femei obișnuite', O: Simple Women, Italia/România, 2019 R: Chiara Malta D: Jasmine Trinca, Elina Löwensohn, Francesco Acquaroli, Ozana Oancea, Cosmina Olariu, Anna Malvica

 

„Jaful secolului'

S-ar spune că, după faimosul serial „La casa de papel', niciun alt jaf îndreptat către banca Spaniei nu mai are șanse. Însă regizorul spaniol Jaume Balagueró imaginează o aventură tensionată, în care o echipă condusă de Walter (Liam Cunningham), un expert în artă, trebuie să pregătească temerarul jaf în zece zile și să dea lovitura în acest loc (înconjurat de un mister absolut și păzit cu prețul vieții de șeful securității) în doar nouăzeci de minute. Adică exact cât durează meciul Spaniei din finala Cupei Mondiale, care captează atenția tuturor. 

„Jaful secolului', O: Way Down, Spania, 2021 R: Jaume Balagueró D: Liam Cunningham, Famke Janssen, Freddie Highmore, Astrid Bergès-Frisbey, Sam Riley, José Coronado, Emilio Gutiérrez Caba

 

Astăzi la TV:

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare