Homepage  / Cinema

Fiica regelui din mlaștină, tot ce trebuie să știți despre filmul care este acum în cinema. Poveste, distribuție, trailer

Fiica regelui din mlaștină, tot ce trebuie să știți despre filmul care este acum în cinema. Poveste, distribuție, trailer
4

de Andreea Hentea,

De azi rulează în cinematografe „Fiica regelui din mlaștină” (2023), povestea unei captivități ale cărei urme nu se pot șterge. Filmul este ecranizarea best-sellerului omonim al lui Karen Dionne, despre care s-a spus că „rămâne întipărit pentru totdeauna în mintea cititorilor”.

Povestea din Fiica regelui din mlaștină

Tensionata dramă „Fiica regelui din mlaștină” / „The Marsh King’s Daughter” începe prin a ne-o prezenta pe Helena Pelletier (Daisy Ridley), o femeie cu o căsnicie fericită și cu o afacere de succes. Aceasta are însă un trecut îngropat cu atâta grijă, încât nici măcar soțul ei, Stephen (Garrett Hedlund), nu-i cunoaște tragedia. Mama Helenei, Beth Ericson (Caren Pistorius), fusese răpită la vârsta adolescenței de un bărbat extrem de dur, Jacob Holbrook (Ben Mendelsohn), așa-zisul „Rege din mlaștină” („The Marsh King”), care a ținut-o captivă într-o cabană izolată din Michigan.

La doi ani după răpire, aceasta a născut-o pe Helena (jucată în copilărie de Brooklynn Prince), care și-a îndrăgit viața trăită în natură și chiar pe tatăl ei, până când a înțeles că acesta e, de fapt, o brută și temnicerul ei și al mamei sale. După douăzeci de ani, când totul pare să fi fost lăsat în urmă, tatăl ei, aflat în închisoare, omoară doi gardieni și evadează, ascunzându-se în pădure. Cum poliția nu reușește să-i dea de urmă, se pare că o singură ființă e capabilă să-i găsească ascunzătoarea și să ajute la prinderea sa: fiica lui, Helena.

Fiica regelui din mlaștină, tot ce trebuie să știți despre filmul care este acum în cinema. Poveste, distribuție, trailerIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Dificila eliberare

Povestea lui Karen Dionne, adaptată pentru ecran de Elle Smith și Mark L. Smith (co-autor al scenariului la „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass”), a fost asemănată cu alt thriller celebru, „Room” (2016), cu Brie Larson în rolul principal (care i-a adus acesteia Oscarul, Globul de Aur și BAFTA în 2016), despre o femeie ținută captivă timp de șapte ani împreună cu băiețelul ei, cu care se aseamănă doar până la un punct. „«Fiica regelui din mlaștină» te face să te întrebi: Dar dacă persoana pe care o iubești cel mai mult se dovedește a fi un monstru? Povestea este despre trecutul care se întoarce pentru a bântui prezentul. Este vorba despre familie, despre originea noastră și te face să te întrebi dacă rămânem blocați în moștenirea noastră afectivă sau ne putem schimba și elibera”, a explicat regizorul Neil Burger („Iluzionistul”, „Dincolo de limite”).

Cineastul a ales să filmeze într-o pădure îndepărtată din Canada. „Am căutat să fac un film care se desfășoară în natură și în care sălbăticia reprezintă un personaj important”, a spus el, descriind destinația aleasă ca fiind „frumoasă, spectaculoasă și foarte dificilă. Pentru a ajunge la locurile de filmare, a trebuit să străbatem cu barca lacuri și râuri, apoi să facem drumeții cale de kilometri, cu toată distribuția, echipa de filmare și echipamentul tehnic. Totul în mijlocul pandemiei. A fost greu, dar a meritat”.

O: The Marsh King’s Daughter, SUA, 2023 R: Neil Burger D: Ben Mendelsohn, Daisy Ridley, Gil Birmingham, Garrett Hedlund, Joey Carson, Brooklynn Prince, Imali Perera.

Fiica regelui din mlaștină – Trailer

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton