Homepage  / Vedete străine

Familia Christinei Applegate trece prin momente cumplite. Ce diagnostic a primit Sadie, fiica de 13 ani a actriței

Familia Christinei Applegate trece prin momente cumplite. Ce diagnostic a primit Sadie, fiica de 13 ani a actriței
12

de Cristina Țapu,

Problemele par să se țină în lanț pentru Christina Applegate! După ce actrița a primit diagnosticul de scleroză multiplă, acum fiica sa a fost diagnosticată cu o problemă gravă de sănătate.

Ce diagnostic a primit Sadie, fiica de 13 ani, a actriței Christina Applegate

Noi dificultăți pentru Christina Applegate, după ce fiica ei, Sadie, a fost recent diagnosticată cu sindromul de tahicardie ortostatică posturală (POTS). Sadie, în vârstă de 13 ani, fiica starului din „Married… With Children”, a discutat despre acest diagnostic în episodul de marți al podcastului „MeSsy” al lui Applegate.

Persoanele cu POTS se confruntă cu o creștere rapidă a ritmului cardiac atunci când se ridică din poziția șezând sau culcat și pot experimenta amețeli, ceață cerebrală, oboseală, intoleranță la exerciții fizice, dureri de cap, vedere încețoșată, palpitații, tremurături și greață. De asemenea, pot leșina. În episodul podcastului, Sadie a explicat că suferă de aceste simptome de foarte mult timp.

FIJI Water at the 75th Emmy Awards – Thank You CamIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

„În clasă, dacă ar fi să mă ridic atunci, aș spune: ‘Trebuie să merg la asistentă. Nu pot să fac asta’. Sau eram la educație fizică și spuneam: ‘Trebuie să merg la asistentă’”, a spus ea. „Îmi spuneau: ‘Faci asta ca să scapi de ore. Probabil e doar anxietate. Întoarce-te la curs’. Nu au vrut să facă nimic pentru asta. Faptul că nu au făcut nimic în legătură cu asta m-a afectat fizic și emoțional”, a povestit, cu lacrimi în ochi, fiica Christinei Applegate.

În ciuda simptomelor sale, Sadie a explicat că diagnosticul ei a ajutat-o să înțeleagă mai bine „prin ce trece mama sa”. „De exemplu, când mama spune: ‘Oh, am dureri acum. Oh, am temperatură’. Dacă nu aș fi avut asta, probabil aș fi spus: ‘Nu-mi pasă. Nu știu despre ce vorbești’”, a povestit Sadie.

Christina Applegate se luptă cu scleroza multiplă

Înainte de a fi diagnosticată cu scleroză multiplă, Christina Applegate își amintește că a experimentat niște furnicături în timpul filmărilor pentru serialul „Dead to Me”, dar a decis să le treacă cu vederea.

Christina Applegate, dezvăluiri dureroare despre lupta sa cu scleroza multiplăIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  4 / 12

„Primele simptome au apărut la începutul anului 2021, erau pur și simplu niște furnicături în degetele de la picioare. La acel moment filmam și eram adusă pe platou în scaun cu rotile. Nici măcar nu puteam să merg pe distanțe lungi”, a povestit actrița, în cadrul unei emisiuni televizate.

Scleroza multiplă este o afecțiune cronică a sistemului nervos central, care afectează în principal creierul și măduva spinării. Este considerată o boală autoimună, în care sistemul imunitar atacă greșit mielina, stratul protector ce învelește fibrele nervoase din sistemul nervos central. Acest atac determină inflamație și leziuni ale mielinei și ale țesutului nervos, care pot perturba transmiterea semnalelor între creier, măduva spinării și restul corpului.

Simptomele sclerozei multiple pot varia în funcție de localizarea și severitatea leziunilor nervoase și pot include probleme de vedere, dificultăți de coordonare și echilibru, slăbiciune musculară, oboseală și tulburări cognitive.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton